lördag 5 mars 2016

Kan en moderat äta lunch med en sosse...

Svaret på rubrikens fråga är naturligtvis att självklart kan man det, man kan äta lunch med precis vem man vill.  Trevliga personer kan ha annorlunda åsikter än de man själv förfäktar. Det skapar dynamik i tillvaron att dryfta dessa. Dock är det nog mest vanligt ändå att det mesta är man överens om. Vardagsdetaljerna ser ofta likadana ut för de flesta.

Varför ställde jag denna fråga kan man undra. Det grundar sig i att det inte i alla kretsar är helt självklart att äta lunch och umgås med någon från den andra sidan. Är man en sort så är man. Då går det inte att välja umgänge hur man vill, det är illojalt och skvallret går igång och misstänksamheten är stor - för vad kan man ha pratat om. Rent av kanske det har skrattats också. Inte bra. Håll avståndet till oliktänkande. Annars blir du betraktad som konstig och avvikande.

Naturligtvis gäller detta inte för alla. Men i vissa snävt tänkande kretsar är det så. Det är VI och det är DOM.

Undra på att det blir så många konflikter och att de underhålls.

Inlägg 5 av 100

4 kommentarer:

Mia sa...

Mitt svar blir samma som ditt: Självklart! Jag röstar på vänsterblocket sedan många år tillbaka. En av mina bästa vänner röstar på M, vi äter titt som tätt tillsammans och diskuterar allt mellan himmel och jord, även politik!

Det är inte politiken som för oss samman... vi har så mycket annat gemensamt som gör att vi trivs väldigt gott tillsammans!

Anonym sa...

Självklart!
Sossarna och moderaterna sitter ju snart tillsammans i regeringen.
Precis som i Grossko i Tyskland.

Gun Svensson sa...

Roligt se att Du ger bloggen en ny chans. Och med ett så klokt inlägg!!! Den som inte vill vara insnöad bör satsa på ett öppet sinnelag ;-)

Mary X Jensen sa...

Tack Gun... Du är bäst.