onsdag 19 april 2017

Låt det inte bli catfight nu...

Läser med viss förtvivlan att Anna Kinberg Batra stänger dörren för Annie Lööf att bli statsminister oavsett hur opinionssiffrorna ser ut. Alltså det står i Expressen så möjligen finns det anledning till eftertanke. Är det vad hon sade eller ej? Är det vara en tillskruvad rubrik? Har Expressen vridit till uttalandet om att bli landets nästa statsminster? Hur som? Det kanske finns chans att ändra i så fall.

Men att säga så eller få det att låta så om sin starkaste medspelare i alliansen låter inte så himla smart i nuläget. Ibland kan det nog vara bra att även i den frågan ta ett steg tillbaka och säga att det är valdagen som gäller liksom det uttrycks vad gäller opinionssiffrorna. Uttalandet framställer tyvärr personen som uttrycker det i en inte fullt så positiv dager. Förvisso är det bra att veta vad man vill. Men inte alltid att uttala det till nackdel för annan. Nu gillar jag personligen både Anna Kinberg Batra och Annie Lööf. Då är båda vassa på sitt sätt. Men vad valet ger vet ingen i nuläget. Skillnaderna mellan partierna är inte så stor i dagsläget.

Men men...

TIllåt det inte bli catfight nu.

Det förstör dels för allianspartierna men också för kvinnor som ledare. Liksom förstärker att vi inte kan hålla sams och samarbeta. Tycker att det är för bedrövligt. Moderaterna  behöver annat ljud i skällan nu än vem som ska regera med vem. Många av oss moderater gillar tanken på att INTE samverka med SD utan ser de övriga allianspartierna som starkare kandidater på den borgerliga sidan.

Inga kommentarer: