måndag 25 juni 2007

Alliansen och offentlighetsprincipen - YES!!!

Som på beställning dök de upp igen då - Alliansen. Igår undrade vi var de var och som ett skott dök de upp med en debattartikel i DN om offentlighetsprincipen och sekretessen.

Så utomordentligt bra att det händer något med den här frågan, för flertalet mig själv inkluderat, har fått se sitt namn i lokaltidningen där det basuneras ut att den och den söker det här och det här jobbet. Inte alltid kul för vem vill skylta med att man söker nytt jobb om man inte får det. Det är också ett bra sätt att sätta stopp för den karriär man har på nuvarande jobb. För vem vill satsa på en person som är på väg bort?

Offentlighetsprincipen i all ära, men den missbrukas ofta på så sätt att den ställer till det för enskilda. Inte alltid kul. Var det inte så tänkt att den skulle ge möjlighet till öppenhet för att det offentliga skulle kunna synas. Inte för att detaljkontrollera enskilda personer?

Det finns sannerligen för- och nackdelar med allt, lyckas man nu med konsten att kombinera sekretesslagen och offentlighetsprincipen på ett bra sätt är mycket vunnet och många kompetenta personer utanför de statliga organisationerna kommer förmodligen att söka utlysta ämbeten. Det torde vitalisera hela statsapparaten.





Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: