onsdag 11 juli 2007

Silly Walk borde vara en kul motionsform

Lika gärna som folk går omkring med stavar och ser kul ut så kunde man väl testa John Cleesestilen med "Silly Walk". Det har forskats på saken och gjorts matematiska beräkningar på musklernas energiförbrukning och kommit fram till att det är oekonomiskt om man jämför med att springa eller gå som vanligt.

Vad jag har förstått så är det just det där att ta i lite extra som är vitsen med motion. Därför borde vi framöver få se Silly Walks som den nya motionsformen. Stavar i alla ära, det är nog jättebra och jättejobbigt och jättenyttigt, men det går inte att komma ifrån att det ser jättefånigt ut.

Silly Walks ser i alla fall roligt ut och jag kan tänka mig att det är ett bra sätt att få upp flåset för den ovane. Det tycks forskarna ha kommit fram till i alla fall,eftersom det är jobbigt att slänga det lång benet före. Omgivningen kan få skratta lite och det behöver vi nog också göra lite mer per mans. Utöver detta så slår vi ett slag för miljön också. För vart tar alla dessa stavar vägen i återvinningskarusellen? Finns det någon forskning på det?

Ett smakprov, man behöver inte ens byta om till träningskläder. Många olika övningar finns att se på www.youtube.com




Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: