tisdag 19 augusti 2008

Det är för instrumentellt med FRA - in med kärlek säger Mymlan...

Ja det kan verkligen ligga nå´t i den saken. Som tur är så har vi människor många strängar på vår lyra och kan hantera flera. Jag brukar inte gilla att vara alltför privat, men lite grann får det bli nu. Bort från FRA och in i kärlekstonerna... För en stund i alla fall.

Min man satt för många år sedan i Jensens hörna på Hogia och lyssnade på Anne Dorte Michelsen - jag blev fullständigt fast, för båda faktiskt. Han var gullig och spelade in ett par kassettband (ja, det var så det fungerade på den tiden) till mig så att jag kunde lyssna när jag körde mellan Stockholm och Stenungssund. Jag lyssnade så mycket att mina barn hotade med att förstöra banden. Så småningom så gifte vi oss och det känns allt som det ska förbli så. Lyssnar på Anne Dorte M gör jag än i dag. Lite mörkt i rummet, lite levande ljus kanske... mmm

Nästa låt är också kärlek fast på ett annat sätt - den till barnen. De första månaderna i år höll jag på att förlora båda mina vuxna barn i hemska helt oväntade sjukdomar. De har förstås präglat mig ganska hårt det här året som ni förstår. Just nu ser det ljust ut på den fronten och det går att pusta ut igen. Annes sång fick åter igen betydelse.Lyssna mer på Anne Dorte här

Mymlan sa: Vem som helst får såklart haka på den här utmaningen, men särskilt nyfiken är jag på vilka låtar och historier Kajen, Deepedition, Henrik Alexandersson, Josh, Drottningen, Ulrika, Stationsvakt , Mats, Mary, och SANDRA har att bjuda på.

Jag lägger till några också: Blogge, Kulturbloggen.com, opassande, Anna Troberg, Janne K, Rick Falkvinge, Monica , Farmor Gun, Per H, Teflonminne, Polymeriska tankar och så förstås de nyförlovade Djävulskattungen och Klokbok.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Satir om FRA:

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=42503&lid=puff_1221735&lpos=rubrik

Tycker att serien är väldigt välgjord.

Ulrika Good sa...

Hej Mary!
Mitt förslag på kärlekssång hittar du här.