onsdag 20 maj 2009

Kraftig ökning för digital musik...

Här hemma håller musikindustrin för fullt på och gör alla sina kunder skitförbannade genom att sätta dit alla som vill använda sin dator för att få fatt på musik, gäller även sådan musik som många gånger inte ens finns att köpa på grund av olika regler och idéer. De nöjer sig inte med TPB-rättegången de vill ha mer...

Hela cirkusen kring detta har till och med gått så långt att man funderar över huruvida domare i TPB-rättegången är jäviga eller ej. Det är konstiga tider, känns som om hela rättssystemet sätts på spel.

Å andra sidan så ökar den digitala musiken i full fart nu. Om detta kan man läsa på musikindustrin.se."- På singelmarknaden står nu den digitala försäljningen för 95%, vilket motsvarar 110 miljoner sålda spår - i sig en ökning med 42% sedan 2007."
Hur positivt hade inte varit om man inte drivit så hårt i TPB-rättegången? Förvisso ska artisterna ha betalt det är självklart. Men allt väsen som nu följde med i denna diskussion var kanske helt onödig? Att inte industrin skött sitt jobb och tidigare anpassat sina affärsmodeller säger kanske en del om hur det är fatt där. Sagor från livbåten har skrivit en bra grej om utvecklingen. Skivbolagen går dock bananas och artister ger ut musik utan mellanhänder.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , annarkia, (intressant)

1 kommentar:

Anonym sa...

ny hemsida?

Om man googlar på internet så kan man se vilka artister som "tillhör" Sony och vilka som tillhör universal t ex. Man kanske skulle göra en sida som visar vilka artister som tillhör mediebolag som jagar folk. Det kunde bli en svart lista, som ibland kan påverka musikköp. kravmärkt musik. de som inte jagar får sätta en lapp på cd-skivan i affären?