lördag 10 juli 2010

Det drabbar barnen vad som än har hänt...

Littorin avgick som arbetsmarknadsminister och hänvisade till barnen. Vissa köper inte den förklaringen. Aftonbladet menar att det ligger annat bakom och att han skyller på barnen för att han berättade om en mediafadäs där någon pratat med barnen om hans sjukdomstillstånd. Då slår media tillbaka - här vill vi inte ha någon skuld vi frågar aldrig barn säger man då. Det är bra, men kedjan är aldrig starkare än den svagaste länken och här har det brustit oavsett vilka principer man har.

Sven-Otto Littorin talade om att han inte ville att barnen skulle drabbas mer pch nämnde också att han gjort saker han inte var nöjd med. Det har vi förmodligen alla gjort. Den felfrie människan finns inte. De flesta har haft ett liv före politiken då man inte funderade så mycket över vad tidningarna skulle tycka vara intressant senare när man väl var politiker. Som politiker är man fritt villebråd. Det är precis detta jag tror gör att många avstår från att engagera sig politiskt. Man vill inte hamna i tidningarna och bli följetång för att man gjort något fel någon gång i livet. Det är rent omänskliga krav som ställs på politiker. Jag vill mena att det bör tänkas några varv innan man ger sig i kast med att publicera. Jag har för mig att det står i

Lena Melin säger att hon inte tror på de skäl Littorin anger. Det gör jag. För oavsett vad det hela handlar om så skadar det hans barn. Ingen kan säga emot det. Tala om vad ni har istället för att hala på det hela Aftonbladet. Ni har släppt ett rykte nu som förringar Littorin som person. Det är väldigt osnyggt. Av de spekulationer man nu ser och hör så kan allt ha hänt. Hur tror ni att barnen upplever detta?

För det första så är man inte skyldig innan dom fallit och för det andra så handlar det i det här fallet om att skada tredje man vilket jag har för mig inte är vad journalistförbundet rekommenderar - . Visa alltid offren för brott och olyckor största möjliga hänsyn. Pröva noga publicering av namn och bild med hänsyn tagen till offren och deras anhöriga. (i länken finns hela regelverket)

Jag upplever det som att det inte tas hänsyn just nu. Vi vet inte vad karln har gjort som föranleder detta ståhej, men vi vet att hans barn är läskunniga. Har han gjort något dumt ska han inte komma undan med det, men nu ligger han ner - så sluta sparka. Regeringen kommer att fungera ändå och även moderaterna har läget under kontroll. Stora organisationer står inte och faller med enskilda personer.

Littorin är redan straffad, dels genom att han nu inte har kvar jobbet men också genom all ryktesspridning som uppstått. Är det en moralpanikfråga så kanske vi ska lugna ner oss lite. Är det av någon annan art så kan vi vänta tills vi vet vad det är. IMHO. Nu försvarar du moderater säger många till mig - Nej, det handlar inte om det, utan om hur människor plötsligt blir villebråd i media och allt tappar proportioner. Det är vad jag vänder mig emot. Därför brukar jag faktiskt även stå upp för Mona Sahlin så moderat jag är. Hon visar också empati för Littorin och är det någon som vet hur det är med drev så är det hon.

Häromdagen trodde jag att det var nog genom att han avgick och talade om hänsyn till sina barn. Hur kan det ifrågasättas? Oavsett vad det hela handlar om så är jag övertygad om att han vill lämna dem utanför. Kanske hade jag fel men fler håller med.

Moderaterna håller tyst påtalas i media, men vad ska de säga? Allt kommer att vändas emot dem. Nu står ord mot ord och det är Aftonbladet som är misstänksamma mot Littorins skäl att avgå och det är därför de som är skyldiga oss svaret just nu. Har Littorin begått ett brott så är det rättsväsendet som ska ta hand om det. Då kommer han att få sona för det hela. Men ingen ska bli dömd i förväg. Inte ens om man är hög politiker. Det ska fan vara politiker sa någon: Sådana här händelser gör att många avstår. Är det allvarligt så kommer det fram och är det mindre allvarligt så borde det fått vara. Är det på skämsskalan så är det lika bra att tala ut och är det på lurendrejeriskalan lika så. Det är skämsbrotten som är mest pinsamma för de flesta, men är det de som är värst? På en skala?


(intressant)

Aftonbladet (SvD) DN

Bloggar: Livbåten, HAX  Jinge Anybodys Place Annarkia Kent Mina Tre Kronor Pär Gustafsson Kryssa Jenny

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Den enda som hängt ut barnen i media är Sven-Otto. Som en reporter sa "hade inte han sagt deras namnn hade jag inte vetat eller brytt mig".

Anledningen till att AB håller på bomben är att de räcker Sven-Otto handen. För vad är det snyggaste för alla parter just nu? Jo, att han själv kallar till PK och berättar sanningen. Sen är det slut. Vägrar han så kommer AB med 102%ig garanti att släppa bomben efter helgen.

Vad ni moderater borde göra är att unisont kräva hans ärliga erkännande. För ärligt; är det han gjort så illa att barnen tar illa av det så är det bara att ta det som en man och sen förklara för "barnen" (mer eller mindre vuxna fö).

Du säger att vi alla har gjort saker vi inte är stolta över. Visst. Men har du gjort något med fängelse på straffskalan? Har du gjort det Sven-Otto gjort? Det är där den stora skillnaden ligger.

Mr E sa...

Nu måste ju antingen Aftonbladet, Moderaterana eller Sven-Otto Littorin själv berätta vad han har gjort. Man kan ju inte bara lägga locket på nu och låtsas som ingenting har hänt. Det kommer bara leda till ryktesspridning och Sven-Otto Littorin kommer att bli misstänkt och anklagad för både det ena och det andra.

Werner sa...

Oskydlig tills man blivit straffad. Helt rätt.

Vilket dock leder till en knepig situation när brottet är preskiberat. Är man oskyldig för alltid då?

Preskibtionstiderna kan vara löjligt korta, bara två år i många fall.

Anonym sa...

Då är det trots allt lite stake i karln.

Alla idkar vi samlag men en del skall straffas för det.
Barnen kanske fick en gladare pappa.


Rulle

Mattias sa...

Hade du varit lika villig att soppa allt under mattan om motsatt förhållande hade rått, dvs att det gällde en socialdemokratisk minister? Skulle inte tro det, hycklare.

Just ett snyggt anhang till regering vi har, en (nyss avgången)arbetsmarknadsminister som dessutom är en torsk samt en utrikesministe vars händer är lika smutsiga som fåglarna i mexikanska golfen. Och tobleroneaffären är fortfarande det värsta som har hänt svensk politik?

Mary X Jensen sa...

Mattias - det kan du ge dig fasen på att jag skulle göra.

Tobleroneaffären handlade inte bara om Toblerone för all del. Men den tog också oanande dimensioner.

Magnus A sa...

Var 6:e man lär har köpt sex och nästan alla vuxna har väl sexsurfat och nyttjat tjänster av de som betalas för sex.

Vad sa förresten Strindberg om vanliga förhållanden?

Sexköp är lagligt i en rad stora europeiska länder. Att bevisa något här lär bli näst intill omöjligt. Blir intressant om Aftonbladets etik tas upp.

Hade jag sagt detta om en sosse åkt dit? Hoppas det!