måndag 3 januari 2011

Vi har väl alla mer eller mindre dumma ideer...

Centerpartisten och kommunalrådet i Uppsala sitter på stranden och äcklas över att det finns feta människor och föreslår en fettskatt. Alla som är tjocka ska betala mer i skatt. Rätt knasig idé. Det tyckte många igår. Det blev mycket skrivet. Nu har Aftonbladet läst hans blogg och funnit mer intressanta idéer från denne man, Stefan Hanna. Hur man behandlar de som inte sköter sig. Hans aningens svart/vita syn på mänskligheten är svårt att dela.

Jag tyckte iofs att det kändes korkat det han skrev igår men låt inte det göra honom till allmänt villebråd nu så att han får ståta i pressen med varenda korkat uttalande. Vi gör alla sådana. Mest hela tiden.


Aftonbladet


Mattias L blev inspirerad och har tänkt ut hur man skulle kunna göra. Nej Mattias det är en för instrumentell syn tycker jag.

Tokmoderaten

7 kommentarer:

Esse sa...

Skillnaden är väl ändå att "vi alla" inte är kommunalråd?

Själv undrar jag främst över hur knäppskallar som Stefan Hanna över huvud taget kan hamna på en så viktig politisk post i en stor svensk kommun.

Mary X Jensen sa...

Ja du Esse, det finns mycket att fundera över i politiken. Hur går det till. Man vet inte.

Mårten Bx sa...

Om man bortser från frågan om "tjockisskatten" (samt att konstnären Lars Vilks inte bör omfattas av yttrandefriheten, att bidragsfuskare ska få skämmas i hyenadräkt och att flyktingar är våldsbenägna.http://www.unt.se/uppsala/hanna-vill-kla-bidragsfuskare-i-hyenadrakt-1182680.aspx
) så visar han på en minst sagt märklig människosyn i sitt blogginlägg.

Johannes Ek sa...

Jo, pressdrev är tråkigt och gör heller ingen nytta. Det enda som händer är att någon tvingas må dåligt under tiden drevet pågår.
Skrivet med Arkelsten-drevet i färskt minne. Det var en mycket tråkig historia som mynnade ut i absolut ingenting utom att Arkelsten inte längre uppdaterar sin blogg.

Men ändå, Hanna är kommunalråd och det som talas om i media är hans politiska idéer och inget annat. Personligen har jag svårt att se något fel i det. Media SKA granska makten och kommunalråd kvalificerar definitivt som "makten".

Anonym sa...

Du ägnas en tanke här, angående Ungern, Hökmark och det fria ordet:
http://copyriot.se/2011/01/03/slut-pa-tystnaden-om-ungern/

Mary X Jensen sa...

Anonym - läs copyriots artikel en gång till där han markerar Gunnars bloggpost i frågan.

http://hokmark.eu/det-blev-ett-nytt-ar-om-ungern-estland-och-sarkozy/

Monika Ringborg sa...

Han skall inte behöva löpa gatlopp, men självklart skall hans tankar och ideer granskas. Frågan är varför han skriver ner dem om han inte vill få fram dem. Och då måste han ju räkna med att de diskuteras.