tisdag 15 mars 2011

Snälla regeringen gör inte datalagringsdirektivet till en prestigefråga...

Man gör vad man kan för att försöka stoppa saker man inte tror på. Datalagringsdirektivet är en sådan sak för mig. Det finns inte minst mot bakgrund av att det finns länder som till och med stänger av internet för att det inte passar. Se på Egypten och Libyen. Men sånt händer inte här säger vissa. Det vet man aldrig. Och när man tänker på vad herrarna i de länderna skulle kunna göra med all information vågar man inte ens tänka på. Där frågar man inte i förväg innan det ageras. Swisch-swosch bara. Det är just det som höga politiker med demokratikänsla ojar sig över.

Piratpartiet har rätt i de här frågorna och i sin iver att behålla nätet fritt kanske de tar i vad gäller argumentationen och det stoppar dessvärre andra från att lyssna. Det är synd. Men om regeringen verkligen skulle vilja komma i bättre dager hos alla unga medborgare så vore detta en bra början. Att respektera den oro som många både yngre och äldre känner inför frågan.

Trafikuppgifter för brottsbekämpning låter vederhäftigt förstås. Men de flesta uppgifter som lagras enligt direktivet handlar om oss andra som inte sysslar med brott. De flesta gör inte det nämligen.

Att vänta med datalagringsdirektivet tills det finns mer kött på benen är det så svårt det? Varför klubba igenom det här innan EU:s egen utvärdering av datalagringsdirektivet blir offentligt den 23:e mars? Det finns så många frågor kring de nya möjligheterna att hålla kollen på människor att gränserna för vad som får göras borde utvärderas och förstärkas. EU-konventionen borde räcka som grundval här.

Så snälla regeringen - Gör inte detta till en prestigefråga nu. Vinsten att låta bli skulle bli väldigt stor för alliansen. Många gamla moderater och alliansare finns det som tappat förtroendet för partierna just på grund av dessa integritetsfrågor. De skulle komma tillbaka. De yngre som av samma skäl lämnat för Piratpartiet skulle också komma åter.


Andra som bloggar:

Strävan efter frihet och en Digital Agenda för Sverige - Farmor Gun
Rösta nej till datalagringsdirektivet - Scriptorium
No more flip-flop - Mattias L
Nej till datalagring - Tankar hos en gråsäl
Är det en potentiellt farlig individ ... som skriver detta inlägg - Mört
Dyrare införa datalagring än att betala böter - SVT Maria Ferm och Jens Holm
Datalagringsdirektivet har redan havererat - Christian Engström
Stoppa datalagringsdirektivet - Anders S Lindbäck
Sökes: ett land som respekterar oss - Motpol
Datalagringsdirektivet är ett jävla skit - Attila
Stoppa datalagringsdirektivet - Journalisten
HAX om Måsen - den fritt flygande som gjorde mig till moderat.


(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Linda Markan sa...

Hej!

Jag vet inte vad du har för datakunskaper men FRA stoppar inga terrorister. Jag vill hjälpa dig med argumenterna t.ex vem som helst kan köpa ett tillfälligt SIM-kort för datatrafik på vilken närbutik som helst. Vi som är yngre vet hur man krypterar vår datatrafik. Vi HATAR om samhället skall lägga sig i hur vi surfar, speciellt om en svensk flat regering tillåter USA att ta del av hur vi använder internettrafik. Det är bra om du vågar stå upp för att stoppa detta. 100 MK i EU böter för att vi stoppade FRA lagen är mindre än vad kungahuset kostar. Välinvesterade pengar, min personliga intigretet väger tyngre än dessa diamanttyngda socialfall.

Mary X Jensen sa...

Linda - du vet uppenbarligen ingenting om mig!

Att jag är en av de främsta motståndarna till FRA exempelvis. På grund av att jag vet en hel del om det handlar om.

Samtidigt som du säger dig vara emot FRA etc - så har du mage att kolla min inkomst som för närvarande är låg vilket du tydligen behöver veta varför.

Jag finner inte ord.

Jag lever ej på bidrag från samhället kan jag dock tala om.