tisdag 9 december 2014

Tack för att du inte sa ödmjuk Anna Kinberg Batra...

Så släpptes bomben då - nåväl den har varit känd steg för steg under en längre tid. Men idag så presenterades Anna Kinberg Batra som blivande partiledare. Hon påpekade själv noggrant att hon inte är vald ännu. Det är typiskt för henne att var klok på rätt sätt. När bloggare som Sven-Erland Västros skriver "hon den där från Manpower som vikarierar för Reinfeldt" kan man inte låta bli att dra lite på munnen. (Den som inte förstår att han oftast skämtar kan låta bli). Hon är inte vikarie så länge till.Foto: Ulf Kristofferson, TV4Nyheterna


Anna är en bra och kompetent person med mycket humor och man hör inte någon som inte respekterar henne. Det är bra. Rak rygg ska man ha som partiledare. Särskilt bra var att hon inte stod och talade om hur ödmjuk hon var inför uppgiften. Kort och gott sa hon att hon kände sig förberedd och väl rustad för jobbet som partiledare för moderaterna. Det är liksom det viktiga och uttrycker en viss självständighet gentemot organisationen. Ödmjuk kan man vara ändå. Man ska inte som ledare vara "ödmjuk" och falla på knä och jamsa med - man ska vara fast och övertygad och kunna vara en hygglig person ändå. Det gäller i det här fallet. Det är bara att ta taktpinnen och börja köra nu. 

Lycka till Anna. Verkligen... Nu är vi många som ser fram emot fortsättningen.


Moderata kvinnor - ett inlägg från 2009 - Anna Kinberg Batra kvalar in på listan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Melmac sa...

Jag hoppas att hon inte bara trampar i Reinfeldts fotspår utan vågar att reformera Moderaterna. Hon är väldigt rak och det gillar jag och tillsammans med Tobé känns de som unga i jämförelse med Löfvén och lillgamla Fridolin/Romson.
Det här kan bli bra!

PS. Lite humor att "konservativa" M så unisont väljer en kvinna jämfört med "Feministpartiet" S som bara bråkade internt när Mona Sahlin blev vald DS.