tisdag 31 juli 2007

Om det här med politiker och webben

Martin Jönsson (SvD) skriver idag om politiker och webben. Intressanta länkar följer med hans bidrag. Läs det.

"Och man behöver inte vara särskilt cynisk för att inse att det ur politikernas perspektiv mest handlar om nya sätt att nå ut för kampanjmakarna - och om möjligheten att runda de traditionella mediernas makt. Nätets nya användarskapade värld ritar om kartan, men partierna vill försäkra sig om att de bibehåller ett stadigt tag om pennan." (Martin Jönsson, ibid)

Det är här politiker och även traditionell media, tror jag, kommer att dra det kortaste strået. För att behålla tolkningsföreträdet är i princip omöjligt. På nätet flyter informationen med blixtens hastighet så det gäller att hålla rätt på gensvaret och vara närvarande. För det går inte längre att gömma sig. Och det handlar framförallt inte om att bara NÅ UT man måste TA EMOT också.

Samtidigt gäller det att vara uthållig och kompetent, veta vilken boll man ska ta helt enkelt. För de kommer susande hela tiden. Som alltid handlar det om att hantera källan. Det är nog den som kan hantera informationen på ett bra sätt blir mest framgångsrik framöver. Det handlar om att sticka hål på bubblorna och ställa tillrätta det som blivit fel. Blixtsnabbt. För det är alltid någon annan som ligger före. Man måste vara online helt enkelt. Idag har varenda unge och nästan alla vuxna mobiltelefoner och liknande. Det är inte framför datorn informationen flödar nu, utan i handväskan, i handen och överallt där du är...

Jag skrev lite om detta igår för den som är intresserad av fler vinklar. Mina vinklar alltså, det finns fler.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: