lördag 30 juni 2007

Helt osannolikt

Ung kvinna misshandlas för andra gången för att hon vittnat i en mordrättegång. Polisen säger att de har henne under bevakning. Det kan de ju inte ha då skulle detta aldrig ha hänt. Eller vad menar de?

Kan polisen förklara för mig vad det innebär att ha skydd om man kan bli nedslagen och misshandlad mitt på dagen. Förövarna tar inte en hänsyn till att det finns ett litet barn med.

Skriv om lagarna så att man kan vittna i hemlighet, hur ska man annars våga?

Andra bloggar om: , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Polisen är ute och jagar fortkörare... Har inte tid med sådana här bagataller som personsskydd..

Anonym sa...

Skicka polisen till USA för att studera det amerikanska vittnesskyddsprogrammet! Den svenska varianten är ett skämt. Hur ska folk våga vittna när säkerheten inte kan garanteras?

Anonym sa...

Mer resurser till polis och rättsliga myndigheter. Högre straffsatser generellt. Ha en noll tollerans. En attack mot ett vittne är en attack mot rättsstaten och måste tas på största alvar!

Anonym sa...

Polisen och rättsväsendet binder ris åt egen rygg när de inte kan garantera säkerheten för vittnen. Efter detta skulle jag tveka att vittna i en rättegång. Jag skulle säga att jag inte sett eller hört något.

Anonym sa...

Jag håller med om att lagen måste förändras när det gäller vittnen. Bra inlägg!

Anonym sa...

Polisen och rättsväsendet i sverige är verkligen dåliga på sina jobb, de har ingen makt alls. Har läst också att gärningsmännen från nyåret fick milda straff.
Jag säger det här till sambon till kvinnan: TA LAGEN I EGNA HÄNDER, POLISEN SKÖTER ÄNDÅ INTE SITT JOBB, DE JAGAR BARA FILDELARE OCH FORTKÖRARE. DET ENDA MAN KAN GÖRA JUSTNU I SVERIGE ÄR ATT TA LAGEN I EGNA HÄNDER!

Mary X Jensen sa...

Jag skulle aldrig uppmana någon att ta lagen i egna händer. Det är dumt. Däremot är det bra att engagera sig och försöka vara med och påverka.

Anonym sa...

Det svenska rättssamhällets kollaps är ett resultat av vad svenska politiker bestämt. Skäll inte på polisen de skriver inga lagar, de talar inte om hur man får agera i krissituationer. Det är de svenska politiklerna som med öppna ögon gillar den rådande ordningen som Ni ska attackera. Det är politikerna som skriver lagar och förordningar inte polisen på gatan eller domarna i rättssalarna!

Mary X Jensen sa...

Polisen gör sitt jobb, den saken är klar. De jobbar utifrån de förutsättningar de har och är våra verkliga vardagshjältar.

Detta är en politisk blogg och här bedriver vi politisk verksamhet ur ett vardagsperspektiv ;-). Genom att påpeka olika vardagsförhållanden kanske politiker får upp ögonen, så jobbar jag.

Men just i det här fallet så säger polisen att de har en person under uppsyn och så har de inte det. Kan inte ha med lagar att göra. Det måste nog vara en organisatorisk fråga i alla fall.