fredag 29 juni 2007

Obligatorisk A-kassa under utredning

Först kring halvårsskiftet 2009 kan en ny modell av A-kassan införas enligt Sven Otto Littorin. Men först ska den nuvarande modellen stötas och blötas ordentligt. Det behövs säkert för A-kassan tycks vara en komplicerad amöba enligt vad jag har förstått.

Vissa lyckas dessutom dra ur varenda peng som går ur A_kassan och andra som inte direkt anmäler sig till Arbetsförmedlingen utan försöker stå på egna ben något år eller så får se sin tidigare dyrt inbetalda avgift för att få högsta ersättning reduceras till den lägsta. Det känns inte något vidare om man har inställningen att i första hand stå på egna ben och i andra hand söka hjälp. För då finns den inte där.

Man borde väl snarast premieras om man försökt själv först. Men så är det inte. Att gå till arbetsförmedlingen och skriva in sig i systemet är en skymf då man inte ens kan få in de kompetenser man har utan måste stryka för att det inte får plats i "datan" som en del brukar uttrycka sig. Här behövs det en ändring, det kan bara vara av godo.

"På en fråga om väljarnas reaktioner på en obligatorisk a-kassa sade Sven Otto Littorin att han "tror att det finns en förståelse för att man ska ha ett fullgott försäkringsskydd", och drog kopplingen till bland annat trafikskadeförsäkringen." (E24)

Tänk om vi inte behöver någon A-kassa 2008? Om alla har jobb? Vilken grej...

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: