tisdag 21 augusti 2007

Du måste ha lite tålamod Jörgen...

Men Jörgen,

Rom byggdes inte på en dag brukar man säga, det är klart att det inte i en handvändning går att ändra på alla påhitt som s-sidan genomfört under de senaste 30 åren. Du hör ju själv 30 år mot 1 år - det går bara inte. Det tar längre tid, man måste sinna sig som min gamla moster sa. Ha lite tålamod helt enkelt och ge regeringen lite tid.

Själv tänker jag som också är en ganska liberal moderat på dina frågor så här:

Reinfeldt som fackföreningskramare, nej det tror jag ändå inte. Men det är nog opraktiskt att ta en strid med facket just nu, de får hållas, trots allt så sjunker medlemstalen och det finns kanske anledning för fackföreningarna att se över och modernisera sitt arbetssätt. Allt har sin tid. Blockad mot småföretagare är väl nästan ett självmål från facket sida. Där tappade de säkert image på egen hand.

Att öka reavinstbeskattningen tycker jag känns helt rätt. Det är riktiga pengar, värre att betala skatt på fiktiva värden. Sen har det ju kommit en del nya förslag från andra här så vi vet ju inte riktigt ännu hur det blir. Så förhasta dig nu inte på grund av detta.

LAS är väl en ganska tandlös lag, i alla fall på storföretag. Du vet arbetsgivaren kan alltid organisera om verksamheten och då står man där i alla fall med eller utan LAS.

Trängselskatten gör mig galen, inte minst är det kameraövervakningen och betalningssystemet som retar mig till vanvett när jag tänker på det. En vägavgift kan jag dock tänka mig. Att betala i förskott eller kontant eller månadsvis. Absolut inte detta trams med 14-dagarsbetalningar, autogiro eller letande av Pressbyrå. Bakläxa till Vägverket från min sida.

Polisen håller väl på att få mer resurser, och skolministerns satsning på ordning i skolan är nog bra och välment om än aningens instrumentell. För det viktigaste är nog att se till att ungarna får den kunskap de ska ha. Blir de sysselsatta på sin egen kunskapsnivå så har de inte tid obstruera. Betygen kommer sen automatiskt.

Det måste bara vara rätt ände att börja med kunskapen om hur man lär ut (lärare) och hur man lär in (barnen), det finns massor av forskning inom området som av någon anledning har svårt att komma fram. Kanske på grund av en gediget grundmurad byråkrati. Därför tycker jag att det är bra med friskolor.

Jag tycker dock som min moster sa - att du ska sinna dig lite Jörgen. Det kommer att bli bra det här kanske inte precis i den ordning du vill ha det. Det är inte bra att ha för bråttom heller. Kom tillbaka nu istället och jobba för det du tror på, den här regeringen verkar lyssna på sin omgivning. Det är inte så vanligt och en god egenskap för en regering. Men det tar lite tid att rätta till 30 års s-styre.

Mvh




Andra bloggar om: , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Hur ställer du dig till Kommunals blockad av ridlägret med chefen som försöker köra ner strejkvaktande unga kvinnor med sin stora jeep? Är det självmäl? Och i så fall av vem?

Mvh

Arbetarperspektiv

a.k.a. Nickersson

Mary X Jensen sa...

Som jag skrev - facket måste arbeta på ett modernare sätt.

Galna ridchefer har jag svårt att jämföra med Salladsbaren i Göteborg där facket ställde till problem för alla runt omkring, med bland annat utebliven sophämtning som följd...

Det jag inte gillar med facket är dessa stridsåtgärder.

Det finns fack och fack också - de jobbar på olika sätt.

Grottolle sa...

Så då tycker du det var rätt av tjejen i Göteborg att lönedumpa och utnytja unga tjejer som arbetskraft fast dom inte fick den betalning dom hade rätt till. Men andra som har salladsbarer dom ska betala full lön. Det är i sånt här som man ser att ni Moderater har en konstig syn på folk. Fins det ingen human tanke på andra mäniskor. Utan bara att utnytja dom så lånt det går..

Mary X Jensen sa...

Det jag inte tycker var rätt att fackföreningsrörlsen ställde tillmed så mycket rabalder hos en småföretagare som Salladsbaren i Göteborg så att det fick återverkningar för flera andra företag runt omkring. Det var bara en i minaögon enfaldig maktdemonstration...

Överenskommelser kan man få fram på annat sätt än med hotelser av det här slaget.

Jag har en bekant som fick ett rekommenderat brev från facket med inställsetidpunkt!!! för att diskutera kollektivavtal med dem eftersom de hade förstått att han bedrev rörelse inom deras verksamhetsområde. Till saken hör att hans medarbetare hade avtal som var långt bättre än kollektivavtalet facket ville dra igenom. Det finns såna företag!! Fackrörelsen är väl ingen myndighet i alla fall?

Anonym sa...

Mja fast när det gällde W&F var det mest media, det faktum att det var mitt i stan samt att Sofia var ung och snygg som gjorde att främst de borgerliga ungdomsförbunden hängde på. När Transport försätter en skäggig 55-årig bosniers recondfirma ute på ett industriområde i blockad dyker inte en jävel upp och demonstrerar.

Om nu han hade så mycket bättre villkor förlorade han väl inget på att teckna ett avtal? Det gör INTE att man måste sänka till avtalets nivå utan lägger bara ett golv för villkoren. Men han ville kanske kunna sänka och driva med förlust om han ville? Nej facket är ingen myndighet men det är ett brott att inte komma till förhandling enligt MBL oavsett om man har avtal eller inte. Ska facket skicka gulliga mess på lunar eller ska man vara seriös?

Mary X Jensen sa...

Gulliga mess på Lunar, haha. Men en vanlig artig samtalston kanske man kan begära.

Genom att skicka rekommenderade brev med hotfull ton blir man inte populär. Såna härskarmetoder sänder dåliga vibrationer. Man måste uppföra sig också.

Konfrontation behöver ju inte vara utgångsläget, eller hur?

Anonym sa...

maxy:

Om nu din bekant hade ett bättre avtal än facket, varför pratade han inte med facket och gjorde detta guldavtal till ett kollektivavtal på det företaget??? Facket hade säkert jättegärna skrivit på ett avtal som ger mer än det allmänna avtalet.

Mary X Jensen sa...

Jag kan inte svara på detaljerna utan beskrev snarare tillvägagångssättet från fackets sida. Det är aldrig bra att närma sig någon med fientlig inställning. Det är vad jag talar om.

Grottolle sa...

Nu skulle jag nog tro att din bekanta hade blivit informerad om att täkna avtal men vägrat. Då kan man ju skicka ett rekommenderat brev för att ha bevis att man försökt få till stånd ett avtal. Men hur ska det gå till då att dom här oseriösa arbetsgivarna tecknar avtal. Eller tycker du att samhället ska betala det hela. Moderaterna brukar ju normalt vara imot bidrag.