måndag 8 oktober 2007

Protest mot våldet på fredag den 12:e...

Låt oss vuxna stötta initiativet med en tyst minut för den kille som i helgen dog av skador från misshandel. Det är 16-årige Anton som resolut säger ifrån. Han har också startat en grupp på Facebook med stor inströmning av deltagare. Gå med där ni som kan - det här är riktigt viktigt och angår oss alla. Anton kommer att bjuda in som han skriver "högt uppsatta människor" så jag hoppas att någon från regeringen nu tar den stafettpinnen och dyker upp.

Antons uppmaning:

"Vi kan inte vänta på att nästa människa faller offer för gatuvåldet. Vi måste agera nu och lära alla att det inte får gå till på det här sättet. Att människor bråkar är inget nytt men detta är inte att bråka, detta är något helt annat vi aldrig ska acceptera. Jag har nu börjat planera för en demonstration och tyst minut (för alla offer) på Sergels torg på fredag (12/10). Jag kommer också att bjuda in flertalet högt uppsatta människor och media som kan få vår röst hörd. Mer info om detta kommer senare under kvällen.



För att vi på bästa sätt ska nå ut till alla, så många som möjligt, sprid nyheten att vi måste agera och att ett troligt möte sker i slutet av denna vecka. Vi måste också snabbt jobba på att denna attityd med extremt våld stoppas omedelbart genom upplysning och reaktioner från allmänheten- polisen kan inte lösa allt utan vi ungdomar måste själva rannsaka oss och vår omgivning varför detta kan ske. Sprid budskapet till alla. Bevara oss från det meningslösa gatuvåldet! "


(Aftonbladet)

(SvD), (SvD)

(DN)

(Expressen)

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: