tisdag 18 december 2007

Konsekvenser av våldet...

Vaktchefen på Café Opera fick fängelsedom för misshandel, grov misshandel och egenmäktigt förfarande. Ett år och åtta månader och sedan ska han betala skadestånd också.

Det finns förmodligen jättemycket tragik i det här för alla inblandade och om domen är rättvis kan jag inte bedöma utifrån den kunskap jag fått genom tidningsartiklar. Jag fick i en tidigare artikel om krogbråk en kommentar från en kille som sa att jag bara skulle veta vad krogvakter är utsatta för. Det går väl att tänka sig. Den hotfulla stämningen som plötsligt kan uppstå när någon fått lite för mycket innanför västen och tappar sina sinnen på grund av små detaljer är inte kul att behöva uppleva. De flesta har nog gjort det.

Däremot så tycks det som om samhället skärpt kraven på hur vi ska och får umgås med varandra. Strängare straff visar att det får konsekvenser om man inte kan hålla sig i schack. Det gäller inte speciellt för krogvakter, det handlar om våldtäkter och våld överhuvudtaget. Det kanske är en möjlig väg för att få människor att tänka efter innan de börjar puckla på varandra.

Går konflikter att lösa utan våld? Svaret på den frågan är faktiskt JA...

(DN)

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: