tisdag 1 januari 2008

Det kan bara bli bättre nu...

Regeringen har fått dåligt betyg igen. Men så är det alltid den här tiden på året oavsett vilken regering vi har. Nu ska vi dras ner i smörjan och känna hur dåliga vi är och det gäller oss alla. Inget positivt i onödan inte. Siffrorna visar hur det är.

Inställningen är så trist. Ibland undrar jag om svensken trivs bäst när det är svart och trist och det gäller oavsett om det är regeringen eller vad den har gjort eller inte gjort det handlar om. Regeringen kan se fram emot möjligheten att förbättra sig under det kommande året. Det är den enda inriktningen man kan ha.

I år kommer en hel del av regeringens beslut att slå igenom och det kommer nog att visa sig vara mer positivt än vad många vill erkänna än så länge. Nu går vi mot ljuset. Min livsstil är att det är på väg mot ljuset vi ska, inte hålla på och gräva ner oss i alltför mycket mörker och elände.

Vi behöver se på livet med lite mer positiva ögon helt enkelt. En attitydförändring skulle inte sitta illa - vi har det sjutton så mycket bättre i det här landet än vad många andra länder har. Vi borde uppskatta det lite mer.

För mig finns bara en domedag och det är avlyssningssamhället som dessvärre i rask takt är på väg emot oss. Här har regeringen en stor potential till att bli mer populär, det ärmånga som inte alls gillar det här. Säg stopp till de här dumheterna med att alla ska kunna bli avlyssnade vare sig det behövs eller inte.

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Grottolle sa...

Den här regeringen vill inte att dom med sämsta inkomsterna ska få det bättre och det vet du om. Hur kan du då skriva att det bara kan bli bättre. Det enda som kan rädda ansiktet på dom nu är att dom avgår. Småparierna med KD i spetsen börjar nog känna av att risken är stor nu att dom hamnar utanför rikstan nästa val om dom inte bryter samarbetet med Moderaterna. Valrörelsens lögner håller på att hinna ikapp Alliansen nu.

Mary X Jensen sa...

Hur kan du säga att regeringen inte vill att de sämsta ska ha det bra. Det blir en hel del skattesänkningar nu. Att de sedan står i proportion till hur mycket skatt man betalar är väl inte så märkvärdigt.

Alla har det inte lika och så har det alltid varit, men alla ska åtminstone ha möjligheten att försöka skapa sitt eget liv och göra det så bra man kan efter förmåga istället för att alla ska leva i något bidragssystem där det blir lika kass för alla.

Vi har olika åsikter om det här du och jag men det vi redan.

Anonym sa...

Upprepar en kommentar jag lämnade på en annan blogg...lat.
Reinfeldt & Co, har drivit igenom det mesta dom sagt. Att sysselsättning, BNP har ökat...inget snack om saken. Mer pengar i fickan efter skatt...otvetydligt.
60000 mindre sjukskrivna..i år, kan det vara måndagssjukan som försvunnit kanske.
Personligen har jag självklart klagomål, men det har man alltid, och det ska man ha. Men en Social/Vänster/Grön-regering vid nästa val är det minsta Sverige behöver.