fredag 4 januari 2008

Det är inte fildelningen i sig - det är kontrollsamhället...

Jag kan förstå att Beatrice Ask inte har några kommentarer idag. Detta är en mycket stor och svår fråga som kräver eftertanke, rejäl eftertanke. Jag hoppas att hon har lyssnat under helgerna eller att hon idag tar till sig av alla de problem som påvisats av många IT-kunniga personer vad gäller avlyssning av IP-nummer och vilket ingrepp detta blir i den personliga integritet som vi värnar så mycket om i demokratin.

Det handlar inte bara om fildelning det här. Det är mycket större än så. Vilken underbar fantastisk moderat lycka det skulle vara för mig och många andra om det blev ett stopp på detta 1984-experiment nu. Det är en fråga som skär rakt igenom partigränserna dessutom. Vad det hela kan komma att handla om beskrivs här.

Regeringen skulle bli poppis direkt om man satte ner foten och sa nej tack till kontrollsamhället. Inte kan väl en frihetsälskande moderat gilla detta överhuvudtaget? Vad är partilinjen? Finns det någon egentligen eller är det bara en massa direktiv som ligger ute och gör oss hysteriska? Det vore fint om någon ansvarig minister kunde uttala sig om detta.

"”Låt oss visa att vi lever med vår tid”, sa moderatledare Fredrik Reinfeldt i SVT på onsdagskvällen, och tillade att ”vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration”. (SvD) så lät det före valet. Var tog den inställningen vägen bland alla papper, förslag och utredningar?

(SvD)

(DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

hej!

Ett tips!

kolla in http://www.dinledamot.libsyn.com/index.php?post_id=291172

där talar riksdagsledmoten Karl Sigfrid om hur han ser på fildelning, en debatt som han länge varit med i.

Mvh

Jacob