fredag 11 januari 2008

En polis i allas dator - men hemligheterna sticker sin väg...

Vilket framtidsscenario. Polisen och musikindustrin sitter hysteriskt och kollar IP-nummer och försöker sedan reda ut vem det var som laddar ner senaste albumet från Gruppen XXXX.

Parallellt med detta så drar alla hemligheter och olagligheter iväg på annat håll. Endast "Johansson" är under kontroll. Ett exempel är Wikileaks där hemliga dokument kan spridas ut i cyberrymden helt anonymt. DN ger spännande alternativ för användandet. Hemligstämplade dokumet till allmän beskådan alltså.

"Vad ligger närmast till hand för ett Wikileaksavslöjande i Sverige? Kanske att en frustrerad poliskommissarie läcker ut hemligstämplade uppgifter ur polisutredningen efter Palmemordet. Eller att någon likaledes frustrerad militär låter Wikileaksanvändare ta del av interna dokument som visar vad den svenska marinen hade för planer under ubåtsjakten på Hårsfjärden 1982." (DN)

Jösses, informationsspridningen går långt bortom IP-nummerkontrollen... Det verkar som om det är lika bra att göra alla handlingar offentliga på en gång. De kommer i alla fall ut förr eller senare.

intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: