onsdag 16 januari 2008

Man ska alltid satsa mot stjärnorna...

Dags för partiledardebatt. Mona Sahlin säger att det är Fredrik Reinfeldts plats hon vill ha inte Filippas. Ja det är rätt, man ska alltid alltid sikta mot stjärnorna för då finns möjligheten att man når talltoppen i alla fall. Så sa alltid min mamma.

Det är en sak som blir tydlig när man lyssnar till det politikerna säger. Det handlar väldigt mycket om detaljer. Personligen skulle jag önska lite mer målstyrning av det hela. Vad är viktigt egentligen? Är det att det blir ett bra flöde inom sjukvården eller är det att alla ska sitta i samma väntrum? Hur förhåller sig Rysslands nya idéer till vår nedrustning av försvaret? Är det mindre viktigt än att någon får gå före i sjukhuskön?

När det gäller miljön så talas det om att inte bygga vägar vilket innebär att man ställer till ett helsicke för alla som har bil och verkligen behöver transportera sig med den till olika ställen eftersom infrastrukturen ser ut som den gör. Varför pressar man inte på utvecklingen av miljövänligt bränsle för? Varför förändras inte infrastrukturen Inte vet jag hur man ska göra, men någon borde kunna räkna ut det. Är inte statsförvaltningen fylld av tjänstemän som kan sån´t där?

Det är också ganska märkligt hur särskilt socialdemokrater talar om hur dåligt alla har det nu förtiden. Det är inget man märker någonting av faktiskt, de flesta jag känner har nya jobb nu och är riktigt glada för det, många har tidigare varit arbetslösa länge. De flesta har fått mer pengar i plånboken. En bekant som varit sjukskriven ett par år på grund av lungcancer och en stroke, fick nytt jobb anpassat efter kapaciteten och 1800 kronor i löneförhöjning per månad! Hon är inte ledsen. Det finns väldigt många glada icke oroliga också.

Vad gäller jämställdheten undrar Maud Olofsson klokt vad det är för fel på att kvinnor som är lågavlönade idag får mer i plånboken. Det är en verkligt relevant fråga faktiskt. Det finns de som fått det bättre!!! Dåligt är det alltid någon som har, hela tiden. Men det gäller att steg för steg arbeta sig fram till något bättre.

Sluta prata så mycket om all oro för allting, man blir så trött av det. Det är en attitydfråga det här som skapar en nedåtgående spiral och alla börjar må dåligt. Men det kanske är meningen först ska alla brytas ner och förstå hur dåligt de mår och sen ska oppositionen fixa det genom höjda skatter igen.

Jag vill höra mer om mål och mening - inte lösryckta detaljer om ditten och datten. Detaljerna döljer alltid helheten, tyvärr.

Stationsvakt lade märke till Mona Sahlins nya frisyr. Jag tyckte att den var helt OK faktiskt. Riktigt modernt och klädsamt. Jag är inte spydig nu.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Här kommer en lika splittrad kommetar som bloggningen.

Ja Mona kan komma med dräpande kommentarer, men pajkastningen klär henne lika lite som när folk från det andra blocket sysslar med samma pajkastning. Att attackera person i stället för personens argument är logiskt falsk retorik, som på latin kallas ad hominem. Att bygga och slå ned halmgubbar är också allt för vanligt, och inte heller särskilt klädsamt när det blir tydligt. Det kallas på engelska för Straw man.

Ryssland.
The Emerging Russian Giant Plays its Cards Strategically av journalisten F.W. Engdahl. Klart läsvärt. I den artikeln får man en viss förståelse till Putins agerande, men även hur litet sverige är vad beträffar den där gasledningen i östersjön. En viss Dick Cheney svartmålas också ganska rejält.

I mitt fall har jag inte samma positiva syn. Min fru är varslad, företaget hon jobbar hos stänger ned/flyttar kontoret. Men redan innan hon ens har blivit arbetslös så kommer hotelserna från arbetsförmedlingen. Ja, det handlar om rena hotelser. Gör som vi beordrar dig - annars! Vår lille son riskerar att stå utan sin mamma stora delar av året - sök skift-jobbet (med pisslön) på annan ort eller bli avstängd. Å det kompliceras av att jag jobbar skift. Jag har på fullt allvar sagt åt henne att be AF dra dit pepparn växer och i runda slängar bli en gammaldags stanna-hemma-vid-spisen hemmafru. Jag kan jobba några skift extraskift varje månad, vilket i stort ger lika mycket pengar som hennes heltidsjobb! Hemskt, ja det tycker jag också. Men det är dit hän vi drivs, för varken jag eller hon kommer att tillåta någon paragrafryttare till arbetsförmedlare att splittra familjen. Dessutom pressas de något fruktansvärt nu sista månaderna när företaget vill suga ut sista dropparna när det inte längre har något att förlora på att misshandla de anställda - gör som vi säger och ta all skit annars kommer vi att ge er dåliga vitsord.. Detta samtidigt som de anställda har beräkningen av a-kassan att tänka på.

Vilket onekligen för oss in på jämställdhet. Kvinnor och män som gör samma job skall ha lika mycket betalt, punkt! Allt annat är snusk och rent djävla svineri. Men jag brukar å andra sidan ofta bli väldigt förbaskad på de värsta stödstrumporna. Finns det några som är fullständigt fixerade över vad som finns mellan benen hos någon som för fram ett argument så är det dem. Något mer sexistiskt än så kan man knappast hitta, att värdera saker o ting utifrån kön är per definition sexism.

//steelneck

Mary X Jensen sa...

Du Steelneck - jag retas bara lite med Mona Sahlin ;-). Dettillhör det politiska spelet lite grann. Jag gillar henne, hon är strong på sitt sätt och jag tycker faktiskt uppriktigt att hon var snygg i håret igår... Man kan läsa in mycket i texter...

Apropå din frus jobbsituation så förstår jag frustrationen. Jag har varit i samma själv och upptäckte då att det inte är de vassaste knivarna i lådan som jobbar på arbetsförmedlingen.

De har tyvärr sina regler som de av någon anledning inte kan använda kreativt. De har taskiga formuleringar hotfullt utformade till den som inte söker de jobb som anmodas. De finns de som är dumma i huvudet nog att tro att en som bor och har familj i Pajala skall jobba deltid i Malmö...

Det är bara söka de där jobben och göra som man blir tillsagd. Man får de inte i alla fall. Det finns som tur är en arbetsgivare i andra änden också som har något att säga till om...

För övrigt så hamnade jag i samma situation för några år sedan och vi valde då att jag blev gammaldags hemmafru och vi har inte ens småbarn...

Detta för att slippa diskutera om A-kassa och annat skit. En A-kassa som från att jag hade varit höginkomsttagare och försökt klara mig själv när jag blev utan jobb hade sjunkit från den högsta nivån till den lägsta!!! Vi gav fasen i det där tjafset och sköter vår egen business här i familjen.

Det funkar, rätt som det är så har man ett jobb igen. Förhoppningsvis.

På toppen av detta upptäckte jag att jag via autogiro i ett par års tid betalar till A-kassan, eller snarare det är min man som betalar den avgiften för mig som ens inte använder A-kassan. Otroligt klantigt och irriterande... Men man får skylla sig själv ibland.

Anonym sa...

Sorry, dålig länk till den där artikeln om vad Ryssarna pysslar med.

Financial sense editorials har en oklippt version som innehåller betydligt mer om både kärnvapen-skrammel från båda sidor och gasledningar m.m.


//steelneck