torsdag 10 januari 2008

oj oj Pär Ström...

Antingen är du en fullblodsmanschauvinist eller så har du trillat snett i argumentationen. Varför dikotomiserar du så? Män mot kvinnor hela tiden, det blir så dumma exempel.

"Jag har lyssnat till många upprörande berättelser från män om hur de blivit utnyttjade, lurade, nedgjorda eller manipulerade av kvinnor i privat- eller yrkeslivet."

Och... om man skulle ta fram siffror på det hur tror du att utfallet skulle bli?

"Män påstås vara djur. En feministisk grundtes är att män konspirerar för att hålla kvinnor nere, inom ramen för något underligt som de kallar ”patriarkatet”.

Det var en kvinna som sa det - en kvinna... det är inte en allmän uppfattning om män precis, så varför tar du det som exempel? Det blir rent fånigt.

Har du hört den här? Obs! Vardagshumor men kanske med lite allvar.

Varför finns det en internationell kvinnodag? Jo, för att det är männens dag resten av året... (nu är det meningen att man ska le om man har humor)

Humanism är ett bra begrepp. Men ska vi nå dit så måste vi samarbeta, då duger det inte att tjafsa med ytterligheterna som finns, utan att försöka få med alla oss andra kvinnor som kan tala för oss själva och tycker att ett jämställt samhälle är en fullständig självklarhet, och att män och kvinnor måste arbeta tillsammans för att nå dit.

Säg så här i stället Pär.

Kom igen nu alla människor och låt oss gemensamt arbeta för ett jämställt samhälle. För det är väl det du vill?

(SvD)

intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

"Det var en kvinna som sa det - en kvinna... det är inte en allmän uppfattning om män precis, så varför tar du det som exempel? Det blir rent fånigt."

tänk på att det effektivaste sättet att styra organisationer är med hjälp av visioner, normer och värderingar. om ROKS ordföranden sa i SVT att män är djur så kan du ge dig fan på att hon har spridit den här uppfattningen inom den organisationen hon styrde. så även om det bara var en som sa det var det åtskilliga fler som tänkte det.

att så är fallet tycker jag styrks genom det fallet då kvinnorna från kvinnojouren dömdes för att gömt barnen från sin pappa.

Mary X Jensen sa...

Det talas för mycket om enskilda exempel -egentligen är det bara att lägga i en växel och tuta och köra framåt...

De flesta moderna människor vill väl ha jämställdhet.

Anonym sa...

Det var inte "en kvinna som sa det". Det var en kvinna som skrev det - i vad som sedan blev extremfeministernas bibel "Society for Cutting Up Men Maniphesto".
Avart - knappast!

F.ö: Var är dina motargument till Schymancitaten? Var är ditt avfärdande av det upprepade talet om "Mäns våld mot kvinnor"

Var är ditt stöd för tesen om att män offrar flickebarn rituellt?

Hur är det är "patriarkat" ett vedertaget feministiskt begrepp eller är det också en vulgärbeskrivning.

Du är genomskinlig som en våt T-shirt!

Mary X Jensen sa...

Genomskinlig som en våt T-shirt???!!!

Du, anonym (detär laltid lättast att vara det när man ska vara oförskämd, eller hur?) jag är bara en människa som råkar tillhöra den kvinnliga delen och tycker att det är onödigt att vi sätter upp kvinnor och män emot varandra när vi ska diskutera jämlikhet eller humanism. Vi måste jobba ihop sida vid sida om den saken.

Jag är inte med i någon feminstisk konspiration, haha. Men jag villha ett jämställt samhälle.

Anonym sa...

Du kan, i rimlighetens namn, inte bortse från de faktum, att teman som 'feminism', genusforskning(?), ROKS, osv. mha Ströms 'brännare' har fått sina länge efterlysta betraktelser från sas 'annat' håll [än den politiskt korrekta], eller hur?
Tycker/anser du dessa, med tanke på vilka strukturer etc - utan tillstymmelse av annat än perverterat maktbegär detta 'tänk' etablerat, är så fel o tokigt som du ger sken av i dina blogginlägg?

Ström pläderar för humanism [ingen annan -ism]!

Jag pläderar för ett återställande av förtroendet för människan och respekt för hennes/hans sunda förnuft.

Go figure!
Mvh/TJ

Anonym sa...

Apropå skämtet om kvinnodagen: varför är alla feministiska skämt så tråkiga och förutsägbara? Hittade dock en lite småkul grej nånstans på nätet (tillskriven "Rhea"):

This is the fairy tale that should have been read to girls when we were little:

Once upon a time
~~~~~~~~
In a land far away,
~~~~~~~~
A beautiful, independent,
Self-assured princess
~~~~~~~~
Happened upon a frog as she sat
Contemplating ecological issues
On the shores of an unpolluted pond
In a verdant meadow near her castle.
~~~~~~~~
The frog hopped into the princess' lap
And said: " Elegant Lady,
I was once a handsome prince,
Until an evil witch cast a spell upon me.
~~~~~~~~
One kiss from you, however,
And I will turn back
Into the dapper, young prince that I am
~~~~~~~~
And then, my sweet, we can marry
~~~~~~~~
And set up housekeeping in your castle
~~~~~~~~
With my mother,
~~~~~~~~
Where you can prepare my meals,
~~~~~~~~
Clean my clothes, bear my children,
~~~~~~~~
And forever feel
Grateful and happy doing so. "
~~ ~~~~~~
That night,
~~~~~~~~
As the princess dined sumptuously
~~~~~~~~
On lightly sauteed frog legs
~~~~~~~~
Seasoned in a white wine
~~~~~~~
And onion cream sauce,
~~~~~~~~
She chuckled and thought to herself:
~~~~~~~~
I don't frickin' think so.

Mary X Jensen sa...

Egentligen är jag nog överens med Per Ström om humanism - det är argumenten som jag tycker är dumma.

Onödigt att ge sig på feminismen och ställa alla kvinnor mot männen. För det blir så om man använder mammografi i förhållande till prostatcancer osv. Detär inte en fråga som gäller bara feminister.

Att det finns ett manligt försprång på de allra flesta områden det kan bara ingen säga emot.

Men det är tillsammans vi kan skapa ett jämlikt samhälle. Att ge sig på alla kvinnor och kalla dem feminister gör att man blir förbannad...

Anonym sa...

Jodå den våta T-shirten var delvist vald för att provocera, men också för att den är en perfekt analogi till hur du argumenterar - du "skyler bara nödtorftigt" de kritiska punkterna genom att angripa ett fåtal av Per Ströms argument medan du låtsas som om de andra inte existerar.

/WaHarry - som blir "Anonym" pga att scriptet påstår att min mailaddress är ogiltig, vilket den inte är på andra forum och definitivt inte på MS hotmail.

Mary X Jensen sa...

Grejen är den att jag bara rycker ur vissa delar av Pärs argumentation för jag vill helt enkelt inte bemöta alla eftersom jag tycker att det är fel väg att argumentera om detaljer i det här fallet.

Jämställdhet i samhället är större än så menar jag. Vi fastnar i detaljerna. Vi måste sätta uppmålet och jobba tillsammans män och kvinnor. Jag tycker att män och kvinnor ska vara helt jämställda men inser att det finns enskilda problem. Men de löser sig med automatik om vi lyfter blicken och inte fastnar i detaljerna. Det är så jag ser det.