måndag 30 juni 2008

Kanske att mail kan hjälpa...

Massor med mail till riksdagsledamöter med protester mot FRA-lagen kanske kan kännas jobbigt. Rent av som SPAM. Ni vet de där som mailboxen mellan varven fylls av med erbjudanden om billiga mediciner, penisförlängare och akademiska examina utan studier. Den här gången är det tidningen Expressen som tillhandahållit ett formulär för sakens skull. Fyrahundrasjuttiofemtusen mail har tydligen skickats och om man delar upp det på riksdagens ledamöter så blir det rätt många per person.

Statsministern hoppas att debatten ska lägga sig. Men jag undrar om den inte nått för långt ut i folklagren nu så den kommer inte att släppa i första taget. Om man kollar på mest sökta termer på bloggportalen.se så ser det ut så här just nu.1. Sexnovell
2. Sexblogg
3. Sex
4. Blondinbella
5. Swingers
6. fra-lagen
7.Linda rosing
8. fra

FRA har slagit ut stringtrosor och Carolina Gynning för tillfället. Jag tror att detta är en indikation så god som någon. Inga kommentarer i övrigt vad gäller valet av sökbegrepp.

Kollar man på Google så får man fram

Resultat 1 - 10 av ungefär 300,000,000 vid sökning efter FRA.
Resultat 1 - 10 av ungefär 934,000 vid sökning efter fredrik reinfeldt
Resultat 1 - 10 av ungefär 321,000 vid sökning efter Sveriges Riksdag
Resultat 1 - 10 av ungefär 1,340,000 vid sökning efter moderaterna
Resultat 1 - 10 av ungefär 1,220,000 vid sökning efter folkpartiet
Resultat 1 - 10 av ungefär 616,000 vid sökning efter centerpartiet

Detta är förstås bara hushållsstatistik och innehåller säkerligen felaktigheter och det går att söka på fler parametrar för att få andra resultat, men visst ger det en indikation på hur het frågan om signalspaning och FRA ändock är?

Uppdatering: Det blev fel i "statistiken" direkt ;-). Se Blogges kommentar nedan!!!

Därför bjuder jag er här på Robban Brobergs lilla visa Öken för det är precis så jag känner idag nu när jag ska ut och jaga bort rådjuren från tomten (jag talar inte om ägor utan om en vanlig villatomt)


(SvD)
(Expressen)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Blogge Bloggelito sa...

Fra är danska för från. Ordet finns även i andra språk.

Säker man på "fra" (med fnuttar!) på enbart svenska sidor blir det 9 miljoner träffar.

(Apropos sådana sökningar noterade jag häromdagen att Kina skrivet på kinesiska, d.v.s. "中国", har flest sidor, 1.7 miljarder, före USA med 1.4 miljarder. Sex, porn, bible, jesus, God etc. når inte upp till de nivåerna. Vad kan tänkas överträffa?)