onsdag 11 juni 2008

Tag ifrån karln registret och byt lösenord...

Så fort någon får tillgång till en databas så slår kreativiteten över från förnuftet. Samlandet hör människan till och i sorterandet finns en trygghet. Chansen att bringa ordning i kaos tar sig olika uttryck. Ge en människa tillgång till en databas så kan allt hända.


Anders Wijkman tar det hela till nya höjder (NOT) nu när han föreslår att vi ska göra någon slags system för individuella utsläppsrätter. Ja, vi kan till och med göra dessa till en handelsvara och sälja dem till varandra tycker han. Min heliga moder...

Hur mycket ny administration på ett bräde, hur många nya byråkrater, hur mycket extra krångel, hur mycket kontroll ska medborgaren acceptera? Är detta egentligen en förtäckt sysselsättningspolitisk fråga?


Nej ta ifrån karln möjligheten att logga in och erbjud honom privatterapi av en klimatkonsult. Feng shui kanske skulle passa. Det är också en slags sortering av miljön. Man kan göra väldigt mycket själv för miljön utan att blanda in hela befolkningen och kontrollera att de gör som man har tänkt. Snacka om kontrollsamhälle.

Gör rent av en schlager av hela. Det kan göra mer nytta och det kostar mindre och radion går att stänga av.


(SvD)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: