torsdag 10 juli 2008

Bloggsordiner finns dom...

Karl Rove rekommenderade regeringen att ha en bloggstrategi. Det ärmöjligt att han blev tagen på orden för nu har jag på flera bloggar sett i kommentarerna sådana som jag kallar bloggsordiner. De går in lite här och där och försöker vrida tillbaka och dämpa inriktningen, kritiserar bloggposten och liknande.

Jag brukar själv jobba lite så när jag tycker att det finns anledning. Men just de här inläggen som jag sett på senare tid lite varstans är profiler som inte finns tillgängliga men däremot går in och lägger sina något malplacerade kommentarer. En del är väldigt arroganta och rent av korkade faktiskt.

Ska man vara bloggsordin så måste man nog jobba lite smart och fiffigt, det handlar snarare om att få folk med sig, komma med relevanta fakta, tillrättalägganden om någon är ute och cyklar rejält.

Hur som helst intressant fenomen. Jag ska hålla ögonen öppna på det där...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

13 kommentarer:

Klara sa...

Här är en som inte tystats iaf. Har letat upp bild där Sverige tecknar säkerhetsavtalet med USA. Ett avtal som gäller bland annat övervakning och spaning. Sprid gärna inlägget fritt

Karl Rove är en läskig typ för övrigt. Det är Michael Chertoff också.

Farmorgun sa...

Bloggsordin - det var ett nytt ord, som jag inte hört förut, men tillräckligt intressant för att ge mina tomtar på loftet en uppgift.

Mary sa...

Jag hittad påd et ordet i kväll. Det ärbra eller hur, men jag har nus etta t det läggs ut märkliga inlägg av den arten på olika bloggar nämligen med lite märkliga namn. Hansa, moderatisten och liknande. Jag kan ha fel... Men jag brukar vara ruggig på att se mönster före alla andra ;-) Utan skryt alltså.

Anonym sa...

Mynta ett ord.. Men detta ord torde då härstamma ur tysta ned, dämpa och liknande. Då inställer sig snabbt frågan, vad kallar du motsatsen, de som kommenterar lite här o där i syfte att elda på, väcka frågor osv?

Mary sa...

anonym - precis vad jag menade.

måste man ha en motsats? i så fall så kallar jag det bloggfjuttare, i den meningen att man fjuttar på, tänder en eld, typ.

det var det bästa jag kom på så här på morgonkvisten ;-)

Anonym sa...

Bloggtroll är ett vedertaget begrepp (ialla fall i Joshens del av internet) för folk som halvt trackasserar en s blogg med konstiga helt eller halvt orelevenata diskussioner. Gärna lite konspirationsteoretiska.

Men mr Media... han underströk också att de alltid skrivit under eget namn och inte sågat utan tillfört fakta. Så är detta reaktionen på hans tips verkar de ha lyssnat dåligt *försöker se förvånad ut, men lyckas inte*

Mary sa...

Bloggtroll. Varför inte.

Alltså jag har inga belägg alls - jag bara spekulerar. Vilt och hämningslöst just i denna fråga...

Men man kanske testar anonymt först. Eller såär det någon som tänkte - det där ska jag pröva.

Farmorgun sa...

Bloggsordin är ett bra ord, som blir bra att använda när regeringens tillrättaläggare gör entré. Bloggtroll är också en fyndig benämning på dem, som kan vara bra att ha, när någon är alltför osaklig i sin argumentation.

Monika Ringborg sa...

Jag tror en sån har varit inne i min blogg vid något tillfälle. Väldigt arrogant..

Tror du verkligen att du är sååå unik!

Misstänksam blev jag...

Sen helt plötsligt upphörde det hela, när han upptäckte att jag inte blev övertygad om vad han sa. Och när jag började undra om han var i branschen. Hmm!

Mary sa...

Monica var någonstans hittar jag det där? Om det var att jag var unik så tror jag inte alls det. Tvärtom är man ganska mer lik än vad man kan tro.

Ingen sån Bloggsordin har varit inne på min blogg vad jag sett, men hos andra har jag sett. Vis amig var på din blogg jag finner kommentaren. Det är så spännande (och dumt också).

Monika Ringborg sa...

http://monikaringborg.wordpress.com/2008/06/27/lena-melins-analys/

Campingolo

Vet inte om hela länken kommer synas. Annars kan du söka på Lena Melins analys om FRA i sökrutan längst ner till höger.

Anonym sa...

Egentligen intet nytt under solen. Sossarna har kastat skit på sina motståndare runt valen genom annonyma insändare i dagspressen i årtionden. Det är möjligen en effektiv metod men ack så feg och en utmärkt grogrund för politikerförakt. Tyvärr verkar vi ha en lång tradition av annonym smutskastning och taskspel hos vår svenska politiska elit och en väldigt liten tradtion av det Rove efterlyser dvs öppen och faktabaserad debatt.

När man funderar lite extra så är ju Sverige upp och ned vända-världen. Rove rekomenderar faktabaserad moteld på osaklig kritik från bloggosfären men i FRA-debatten står politikerna för det osakligt svepande och bloggarna för faktan.

Farmorgun sa...

Populisten talar om bloggtroll eller "skitpratare" i allmänhet. Bloggsordiner det är väl det som Karl Love talar om och som Monica säkert sett prov på. Men, FRA-lagens tillskyndare kan inte göra anspråk på en sannare bild av saken än den bild som vuxit fram med gemensamma krafter inom bloggosfären.

Dessutom är sättet som riksdagen tog sitt beslut på allt annat än demokratiskt och därför kan det inte anses vara något som vi ska respektera. Förr, när en ledamot kunde rösta efter sitt samvete och reservera sig, då kunde en ledamot - efter ett majoritetsbeslut - möta "sina" väljare med bibehållen självrespekt och få förståelse för att beslutet måste följas även om det gick dem emot. Men, nu... Det är skamligt att tala om detta inpiskade beslut som demokrati.