torsdag 17 juli 2008

Det behövs verkligen mer ordning...

(SvD)

Barn på 13 år ska inte vara ute klockan 22.00 och spela fotboll. Om de nu råkar vara ute så ska de inte misshandlas av äldre gäng. En fotboll som kommer över på fel sida av någon gräns ska inte utlösa ett slagsmål, där det är de som är vuxna nog att köra bil som pucklar på och sparkar småungar. Man blir mer än matt när man hör sådana här historier.

Jag kan inte tänka mig att det finns någonting som de små har gjort för att det ska föranleda att de äldre att reagera på detta sätt. Sätt dit dem så att det visslar om det.

Igår diskuterades vad Beatrice Ask menade med grov brottslighet när hon presenterade sin satsning på poliser. Jag har ingen aning om själv vad hon menade men tycker att när äldre misshandlar barn på grund av en fotboll och när kommunalrådet i Laholm får en bomb placerad på trappan så är det både grovt och allvarligt hur som helst. Det var dessutom det tredje bombdådet på samma ort. Sen sägs det att man inte ska vara rädd, men hur ska det undvikas?

Om ens barn bli spöade av ett gäng vuxna fegisar på grund av någon liten incident med en fotboll och ett kommunalråd som fattar beslut om ordning och reda i en kommun ska utsättas för en omgivning som helt tappat koncepterna och beter sig precis som de vill tycker jag att man har anledning att vara rädd.

Visst behövs det mer ordning i samhället. På alla fronter. Hoppas att justititieministerns nya brottsbekämpningsidéer får effekt omedelbart. För den vanmakt man kan känna för allt man hör är stor. Mycket stor. En snut vid varje knut sa Moderata Ungdomsförbundet på 1970-talet, det verkar vara mer än aktuellt än idag. Det kan bara inte få vara möjligt att gäng av olika slag ska hålla samhället i skräck.

(Aftonbladet)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Okej för mer ordning, men defenitivt inte den ordning som Ask föreslår. Tro mig, fler poliser i Stockholm kommer inte att betyda ens den minsta lilla förbättring för Laholm, mest troligt tvärt om, att lilla Laholm mfl. mindre orter bara får en ännu större ryggsäck av huvudstadens overhead att bära på.

Alla svenskar betalar redan idag för en svensk polisstyrka på ca 20000, det betyder i snitt 450 personer per polis. I lilla Laholm med drygt 5800 innevånare torde det då finnas 13 poliser. Tillåt mig gissa, där finns på sin höjd 2 stycken, kanske inte ens det. Så här ser det dessutom ut i precis hela sverige, med ett enda undantag som heter Stockholm.