fredag 11 juli 2008

Inte fasen får hon något jobb inte...

Kollar på Schlingmanns chat på Expressen och fastnar särskilt för en fråga som jag tycker är väldigt intressant men jag undrar hur den ska lösas bara. Det kanske kommer några bra idéer rätt vad det är.

Andy: "Vad kommer ni i alliansen göra för att våra pensionärer skall få det bättre i sverige idag?"

PerSchlingmann: "Hej, vi har gjort en del och behöver göra mycket mer. Det viktigaste är att vi har många som arbetar, då kan vi säkra pensioner och välfärd. Dessutom planerar vi i höstens budget förstärkningar för de äldre med sämst ekonomi. Personligen tror jag att en av de viktigaste frågorna är att motverka åldersdiskriminering. Få saker gör mig så upprörd som när jag hör 55-åringar som säger att de inte vågar byta jobb därför att de upplever att ingen vill anställa dem för deras ålder. Tala om att gå miste om viktig erfarenhet och kompetens!" (citat från Expressens chat, ibid)

Jag gillar särskilt det här med åldersdiskrimineringen, en av mina egna käpphästar. Vad man ska göra vet jag inte. Kanske börja med att rata rekryterare som frågar 50-åringar vad de hade för drömmar efter gymnasiet?

Jag har ett exempel här - det gäller just en erfaren och högst kompetent kvinna, mycket välutbildad. Men hon får traggla på i det lilla och vara tacksam för att hon har en högskattebetalande make som fortfarande gillar henne och tycker att det är OK med att ha en lyxhustru...

Men lyxhustrun hatar läget och vill egentligen inte driva eget, ty det har hon gjort i omgångar, och vet nu att hon föredrar infrastrukturen i lite större organisationer samt vill ingå i ett vidare sammanhang igen. Erfarenhet av ledarskap och chefsroller finns, IT-branschen och media är hemmaplan. Kompetensmässigt finns det både bredd och vidd. Information, kommunikation, organisation, strategi - you name it. Social kompetens och ett brinnande intresse för såväl humanistiska frågor samt spännande affärsidéer. Skapligt klipsk dam faktiskt, som kan passa på i princip vilket jobb som helst utom möjligen de alltför rutinkrävande. Kunskaperna är färska för tiden har använts till att lära mer... 1000-talet jobb har sökts, men inget har givit napp.

Jag känner den här kvinnan väldigt väl... Hör av er om ni vill anställa henne, jag kan vidarebefordra kontaktuppgifterna...

(obs! jag har inte lagt ner motståndet mot FRA-lagen i sin nuvarande form det kommer mera)

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Politikernas retorik blir alltmer ett bevis för att dom lever i en inbillningsvärld helt avskärmade från verkligheten.

Dom första som drabbades var pensionärerna (Alla jag känner fick mindre pengar i handen)

OCh vad fräckt inte nog med att regeringen talade om att göra det bättre för alla pensionärer dom rånade dom under tiden ochså.

Politiker = Myglare och Hycklare som med ett kriminellt anlete inte har förmågan att tänka i ett kretsloppsperspektiv som skulle gynna alla.

Då skulle dom inte ha någon makt.

Om folk fick bestämma.