onsdag 13 augusti 2008

Det skrivs om oss idag...

Idag skrivs det rejält om oss - Tidningen Medievärlden har tre redaktionella uppslag om bloggarna. (Obs! ej på webben). Man delar upp Bloggvärden i två delar 1) Mansdominerad och diskussionslysten - den tillhör jag, Emma och Anna Troberg då, typiska män. Jag vet inte om det stämmer för när man tagit tioitopp på Knuff så är också ledarredaktionens blogg med och där finns ju Sanna med flera på SvD. Dessutom är vi väldigt många kvinnor som är med i den "mansdominerade" delen av debatten. Så jag vet inte varför man vill göra den uppdelningen alls. Men det är ganska traditionellt. Killar ni får ursäkta att jag länkar till kvinnor nu, men det är det just det här inlägget delvis handlar om ;-). Vi älskar er alla och ni finns med på Knuff ni också.

Emma ligger etta på Knuff och är därför intervjuad separat i Medievärlden - kul...

Det är nog egentligen ganska 50/50 i toppen också. Om nu det är viktigt egentligen? Men här finns utöver oss tre tidigare nämnda också StoppaFralagen.nu som har en driftig kvinna med. man. Projos blogg, Kulturbloggen.com, Drottningsylt, Cattis blogg, mymlan, isabella lund, kamferdroppar, Alter Ego, Några andra viktiga kvinnor i mitt bloggnätverk är förstås Farmor Gun, Monica R, Sophia, Annica Tiger, nef, WitchBitch. ProjektpåRiktigt. Djävulskattungen. Känner någon sig bortglömd ber jag om ursäkt - hör av er då.

Bloggvärld 2) är rubricerad som kvinnodominerad och utseendefixerad. Här finns Katrin Schulman med som flagga och så har vi Blondinbella med flera med förstås, den senare finns också med på Knuff. De bloggarna har en jättepublik och en del tjänar bra med pengar på sina bloggar. Det är kul att se att det kan fungera.

Tjänar pengar gör faktiskt också Tommy som han berättar om på sin blogg. Tack för länken Christian. Han skriver också om Tommys bravader på bloggen. Sen kan den som gillar HAX ladda ner en idolknapp där också. Jag har inte gjort det för att min man kanske blir svartsjuk, hehe.

Det går att tjäna pengar på att blogga alltså. Själv har jag precis lyckats få Tailsweeper att funka på bloggen, Google Adsense ändrar sig hela tiden, koder försvinner och jag vet inte vad. Skit bakom spakarna antagligen ;-). Men å andra sidan MMK är inte till för att tjäna pengar, det är mer som en Tamagotchi som man ska hålla liv i hela tiden.

Däremot har jag lite andra planer så jag ska nogsamt ta till mig av Tommys råd.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

10 kommentarer:

Per Hagwall sa...

"Mansdominerad och diskussionslysten - den tillhör jag, Emma och Anna Troberg då, typiska män."

Hehe, noterade när jag läste artikeln igår att de klassificerat din blogg som tvekönad...

Mary sa...

Haha - det är så att även Ragnar min man står med som medverkande på bloggen så det har sinnaturliga förklaring. Fast det är nog jag som skriver.

Drottningen sa...

Jag måste ha tappat min penis, för jag kan faktiskt inte hitta någon i mina byxor

Urban Cat sa...

Ha ha ha.. Tråkigt med denna eviga könsindelning, MEN så länge set ser ut så i samhället BEHÖVS starka "tvekönade" kvinnor!

Fast jag hittar inte uppslagen...? E jag lite dum eller??

Tack för att jag får vara med i ditt nätverk, du finns i mitt! ;D

Mary sa...

Nej ingen är dum, utom möjligen Medievärlden för uppslagen finns inte på webben, man kan tycka att det skulle vara den naturliga platsen.

Monika Ringborg sa...

Lite roligt att det inte finns på webben. Det är ju på webben vi bloggare befinner oss.

Var hittar jag Mediavärlden? Har nästan glömt bort var jag hittar tidningarna numera utanför Internet :-)

Mary sa...

Visst är det lustigt attd et int efinns på webben. Jag har pååekat detta för redaktionen så de kanske lägger ut det.

Jag vet inte var man får tag på den tidningen, biblioteket kanske?

Jagh ar fått den i brevlådan de senaste 25 åren, tidigare hette den Pressens Tidning.

devilkitten sa...

Underbart inlägg! Jag flinade stort när jag läste Drottningens kommentar.

Heja! Bra och nyttigt att du tar upp det. Ett par intressanta tankeställningar har dykt upp i samband med detta - dels varför medievärlden kände sig tvugna att dela in bloggosfären efter kön, när man lika gärna kunde ha delat in den efter "intressen" eller något liknande, och dels varför det är så att det faktiskt finns en himla massa (respekterade) kvinnor som tar sig ton och lyssnas på på bloggar? Jämfört med hur det är/ har varit i det offentliga livet?

Z sa...

Tänkvärt
ja, det är ju väldigt begränsande att medievärlden bestämt sig för att det bara finns två grupper av bloggar: en manlig och en kvinnlig, och att alla andra attribut måste inordnas i någon av de två:

Modebloggar skrivs mest av tjejer; därför delar vi in utseendefixering i tjej-halvan. Ja, det gör vi!

Undrar om jag överhuvudtaget räknas som tjej med min filosofiska/teologiska/vetenskapsintresserade blogg.....

nej, för att diverse kvällsblaskor ska räkna en som kvinnlig bloggare måste man ha med bilder på sina spädbarn, sina senaste stilett-stövlar och en massa blommor i designen.....suck...vilka intellektuellt lata analyser de gör....

Catti Ullström sa...

Jag är ju ofta för genrealisering och gruppindelning... men det finns ju tillfällen då det är tveksamt om det vare sig är nödvändigt eller rättvisande.

I det här fallet är det dessutom så fördomsförstärkande att det känns direkt negativt. Och jag undrar i smyg om de verkligen gett sig tid att sätta sig in i bloggosfären, eller om de går på sina egna fördomar. Kvinnor gillar kläder och smink, män gillar diskussion och politik. Eller hur var det nu?

//Catti