måndag 25 augusti 2008

Politiken måste bort från det instrumentella...

Det är klart att folk ska jobba men som sagt det finns flera dimensioner på ett liv. Man ska leva också som PJ Anders Linder skriver - människa ska ses i både arbete och lek.


Som tidigare påpekats så är ett av den här regeringens stora problem att kommunicera på ett inspirerande sätt. Det blir lätt bara kvantitet och väldigt lite kvalitet och livslust, även om det ibland framskymtar såna glimtar, till exempel i statsministerns tal. Men det är alldeles för sällsynt.

Människor är inga maskiner - det är något att komma ihåg...


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Daniel A sa...

Det intressanta är när regeringen säger åt en att ta jobb var som helst i sverige m.m. är att man kan tro att dom vill förbjuda arbetslöshet... Och det funkar ju bra i kina...

Mary sa...

Ja man har väl inte riktigt tänkt till där. Som jag skrivit förut. Vilken arbetsgivare i Malmö vill anstälal en ensamstående tvåbarnsmorsa från Luleå på deltid?

Det finns en stor diskrepans mellan vad regeringen vill/uttrycker och vad arbetsgivarna tycker.

Vad man egentligen vill - tror jag, är att försöka få bort rädslan för att flytta och bosätt asig på annan ort. Många är jätterädda för det medan andra lever så hela tiden utan att blinka.

Daniel A sa...

Det finns ju dom arbetsgivarna som är snälla och låter folk söka jobb tvärs över landet bara för att låta dessa människor uppfylla deras kvot. Sedan vill ju som du säger inte arbetsgivarna anställa dessa människor, men man har förståelse för folks beteende.
Jag tycker att man borde begränsat det till närkommunerna och inte hela landet.

Mary sa...

Ja, det blir alltid massa trix med såna här bestämmelser. Tänk om man tog och premierade den som ville flytta i stället för att hota med indragna bidrag? Det skulle kansk eöka incitamentet att röra på sig.

I många andra länder så är det helt självklart att flytta dit jobben finns, det är mycket en fråga om attityd också. Men jag tror mer på morot än på piska.