söndag 14 september 2008

Det är som vi trodde då...

Nu ska nog lagen rivas upp i alla fall...

5 kommentarer:

Kristofer sa...

Haha jag går bara och väntar på att hela bloggsfären ska koka sönder nu ikväll. Tänkte först skriva något själv men jag tror det räcker och blir över ändå.

Väntar spänt på att du ska säga vad du tycker om detta.

Tänk exempelvis på de stackars flyktingar som gömmer sig i Sverige och som hjälporganisationer hjälper att hitta ett nytt hem. En hel del sådana uppgifter kan nog ha mailats och sedan sålts till deras ursprungsländer av FRA, i deras byteshandel med obehandlad rådata.

Löftet om att Sverige själva aldrig skulle använda information för annat än terrorhot osv bla bla bla säger ju ingenting när andra länder får tillgång till informationen. Shit alltså..

Leo sa...

Skrämmande TV-program på SVT ikväll. Avskaffande av demokratins grundläggande rättigheter, och vuxenmobbing av riksdagsledamöter som vill bevara den. Tur att det inte gäller oss. Tänk om det vore sant, och det vore i Sverige år 2008....

Men. Det gör det ju... Hallå? Svenska folket? Reagera?!

Bo sa...

Jag tvivlar på att lagen bryts upp.
När något så vidrigt har kommit så här långt, så vad finns det för anledning att ändra riktning? De har ju tydligen inte varit blinda för vad de sagt ja till!

Fy!
Mitt ordförråd räcker inte för att beskriva mina åsikter.

Populisten sa...

Efter att ha sett Agenda har jag bestämt mig för att aldrig rösta på ett parti som står bakom Reinfledt som statsminsiter. Han är ingen ledare utan en mobbare och tyrann, sådana ska vi inte ha som våra ledare.

Rikard sa...

Jag har sagt det förut och nu gör jag det igen, efter att ha sett Agenda om vuxenmobbningen:

Oavsett vad som händer med FRA-lagen så måste vi riva upp de strukturer och den kultur som råder inom de politiska partierna (nej, jag tror inte de andra är ett dugg bättre än moderaterna).

Det går inte längre att lita på riksdagen och de politiska partierna som är representerade däri. Det är en fruktansvärd syn på demokrati och mänsklighet som råder om det är legio att mobba människor till samtycke för att "rädda" partiet, alliansen eller regeringen.

I ett större perspektiv så är kulturen med partipiskor, hot och utfrysning och ren mobbning ett mycket större problem än en enskild skitlag.

Glappet mellan folket och makten blir bara större ju mer man hör om hur det politiska arbetet går till.

Det behövs mer tolerans i politiken, och mindre prestige och maktlystnad. Mer mänsklighet och värme och bättre dialog internt som externt.

Gör vi inget åt dessa problem ser det mörkt ut för demokratin.