tisdag 23 september 2008

Karl Sigfrid får beröm...

Vi är många som stöttar Karl Sigfrid eftersom han begriper hur internet fungerar. Jag tror att detta är mångt och mycket en generationsfråga och det handlar inte om ålder så mycket som kunskap och intresse för modern teknik. Självklart är det mer naturligt för oss som varit med i IT-branschen sedan tidigt 80-tal och kontinuerligt deltagit i utvecklingen om man jämför med den som kom i kontakt med internet i och med att hem-PC systemet sattes i land.

Man behöver dock befinna sig en hel del på internet för att få en känsla och en förståelse för hur det fungerar. Förvisso når man hela världen och en hel del sker transparent, men man väljer att själv visa upp de sidor man vill skylta med. Det handlar också om en rätt att få fortsätta vara privata liksom vi får vara när vi förmedlar våra tankar via vanliga brev. De är som bekant förbjudna att öppna. Vissa strider hårdare än andra för den fria individens rätt till att få ha sin egendom i fred, immateriell eller annan, personliga meddelanden till exempel.

Här kommer en Hyllning till Karl Sigfrid - jag instämmer i den men med skillnaden att jag är med i samma parti som Karl till skillnad från bloggaren som ger Karl beröm. Det är inte fel att ge beröm, att få beröm och att styrka sig med den.... Ta åt dig Karl!

Karl Sigfrid skriver intelligent och initierat och intressant på sin blogg... En blogg som inte bara är en broschyr utan fylld med tankar och reflektioner. Såna bloggar behöver fler riksdagsmän ha, så att vi får veta vad de tycker. Carl Bildt är förstås en förebild i det avseendet och har alltid varit, Gunnar Hökmark och unge Fjellner skriver också med hjärtat och intellektet. Själv spelar jag i en annan liga än de gör, men försöker i alla fall dela med mig av personliga reflektioner kring vardagspolitikens fönster.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

8 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

LÄS:
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/09/fra-lagen-hur-br-sdana-frgor-hanteras.html

Men ta er tid!

Jerker sa...

Personligen kan jag inte förstå varför folk vill ärerädda Karl Sigfrid. Jag brukar sätta två kriterier för en god riksdagsman/kvinna. 1. Intelligens/kunskap/erfarenhet nog att komma upp med nya goda ideer. 2. Kraft/mod/energi/ryggrad nog att förverkliga dem. Det krävs båda två för att fungera. Ingen kunskap men massor av kraft och du kommer att gå fram som en bulldozer. Goda ideer men inte kraften och modet att genomföra dem blir inte heller bra. I dagsläget är Karl Sigfrid att betrakta som en omvänd Sven Dufa. Pannan bra men modet det var klent. Intressant blir att se hur han tänker rösta till förslagen om upprivning av FRA lagen som de sex folkpartistiska riksdagskvinnorna tänker lägga fram. Röstar han för upprivning av lagen då men inte förr är jag beredd att förlåta honom .

Hans J sa...

@Lars-Erick Forsgren:

Ska jag läsa en gång till? Jag har redan läst 3 gånger. Det är en toppentext!

Precis vad "trixarna" håller på med...

Men vi ser dom!

Frågan är bara om det hjälper. Det är svårt att greppa djur utan ryggrad...

Mary sa...

Tyvärr så är det inte så enkelt Jerker. Gruppdynamik, regler, grupptryck mm mm

Då kan man bara stå emot till en viss grad. Oavsett hur stark man är.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Karl Sigfrid både förtjänar och behöver beröm efter den här behandlingen:

"Hos moderaterna har vi högt till tak"

8-/

Mary sa...

Framförallt ska han ha extra cred för att han förstår det moderna samhällets villkor.

Informationsamhället är redan här hur mycket andra än vill förändra det.

Jerker Montelius sa...

Förklara för mig på vilket sätt som Karl Sigfrid förstår det moderna samhället på ett sätt som inte Camilla Lindberg gör? Varför skall han hyllas mer än henne? Varför kunde hon stå emot partipiskan och inte han? OK hon är folkpartist och den här bloggen heter "Mina moderata karameller" Sanningen ar att moderaterna är med undantag från "redaktören" på denna blogg ganska tomt på välsmakande "karameller" i dagsläget

Mary sa...

Jerker, det är bra att fler än Camilla och alla hennes fp-kompisar får lite cred framöver.

Karl Sigfrid är också värd det. Camilal är redan hyllad och lär förbli det också.

Sen tackar jag för omdömet, jag försöker få alla förstå att det finns moderater av alla slag ;-).