måndag 8 september 2008

Vem ska man tro på

Svenskt Näringsliv som säger så här:

"Reformer Det företagspaket som regeringen presenterade i dag ger en signal om att regeringen lyssnat på företagen. Innehållet är ett tydligt steg i rätt riktning. Åtgärderna stärker drivkrafterna för investeringar och nyanställningar, även om fortsatta satsningar kommer att behövas, anser Svenskt Näringslivs ordförande Signhild Arnegård Hansen. "

eller mer kritiska Aftonbladet och Företagarna:

"Förväntningarna på den borgerliga regeringen var höga bland landets företagare. Men efter två år med alliansen är besvikelsen stor. Det är fortfarande för krångligt att driva eget och framförallt är det för dyrt.


Man måste väl ändå börja någonstans tänker jag och väljer Svenskt Näringsliv inställning. Allt ligger i betraktarens öga.

(DN)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men är inte "företagen" en lika disapart grupp som "barnfamiljer". Det som är bra för Volvo behöver inte vara det för egenföretagare. På samma sätt som det skiljer mellan vad som är bra för hög- och låginkomsfamiljers.

Sverige har väl genom den "Svenska modellen" varit ett bra land för storföretagare men betydligt sämre för små och medelstora. Egenföretagare har, med några undantag, haft det ganska bra om man jämför med länderna runt oss.
Jo, jag vet - jag varit egenföretagare under lång tid både här hemma och i ett par andra europeiska länder

/Nattkatten

Daniel A sa...

Jag som egenföretagare skrattar åt skattesänkningarna som dom har nu.
Bolagsskatten är inget att tala om, och arbetsgivaravgiften motsvarar c:a 70 kr per anställd och månad. Och det här med att betala momsen var 3:e månad har bara krånglat till saker.
Däremot så är det billigare att anställa folk födda mellan 1938 och 42. Men då blir det en väldans ruljans på personal. Och vid företag med produktion med maskiner så är det oehört ineffektivt. Jag har inget emot pensionärer, men jag har märkt att många har svårt att hänga med när datorsystem måste uppdateras med 2-3 år mellanrum och knappar flyttas runt.