fredag 10 oktober 2008

En kommunist i Sveriges regering...

(Aftonbladet)

Först fick de inte vara med och leka i oppositionen och sedan ändrade sig Socialdemokraterna och så fick Ohly i alla fall var med.

Vilket departement skulle en kommunist som Ohly få av Mona Sahlin? Sjukförsäkringsminister? Handelsminister? Utrikesminister? Utbildnings- skolminister? finansminister? Socialminister? Justitieminister? Hualigen...

Man kan väl anta att en regeringsposition är utlovad till mp. Hur skulle man då kunna utesluta kommunisterna? Vänsterpartisterna tar för sig. Och varför skulle de inte göra det. Vi är ingen dörrmatta säger Ohly. Det här kan bli intressant.

Jaja, detta blir en fråga som man kan hålla liv i fram till nästa val. Tack så mycket. Får regeringen ordning på sina problem med den personliga integriteten, FRA och fildelningsfrågorna så är loppet kört för den vänsterstyrda oppositionen.

(intressant)

(SvD) (DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

12 kommentarer:

Daniel A sa...

Platsen som justitieminister är väl inte fel?
Dom senaste företrädarna har ju inte varit några stjärnhuvuden heller, så att hamna ovanför dom är inga problem.

Mary sa...

Kanke inte så mycket huvudet här som åsikterna...

Sgt Pepper sa...

Finns det något som ens antyder att de skulle få ordning på "problemen med den personliga integriteten, FRA och fildelningsfrågorna"?

Det här kommer att förfölja Alliansen ända fram till valet enligt min uppfattning. Jag glömmer det i varje fall inte - någonsin!

Min syn på hur demokratin i Sverige fungerar fick sig en ordentlig knäck när jag ser hur Reinfeldt hanterar demokratiska principer!

Mary sa...

sgt pepper - för mig är det ALLTID för tidigt att ge upp. Bland annat därför jag påminner om saken i varenda bloggpost i princip. På mitt hyggliga sätt ;-)

vänsterwiki sa...

Utrikesminster eller finansminister. Från sin tid på SJ som biljettklippare och erfarenheterna som ungkommunist gör honom väl rustad för känsliga förhandlingar med världens utrikesministrar eller lika strategisk som Anders Borg.

Alvin sa...

FRA-frågan är väl redan avklarad av regeringen enligt min mening. FRA är ju genom tilläggen numera en strikt försvarsspaningsorganisation som måste ha domstolsbeslut för att signalspana. Vad mer kan du begära? Ingenting!

Nästa steg är att skrota FRA och det vill du väl inte, karamellen?

Jag är orolig för att svenska folket röstar fram den "laxrosa soppan" som oppositionen numera bör kallas enbart för att de vill riva upp FRA-lagen.

Jag tycker därför att du ska sluta vurma för att regeringen ska riva upp FRA-lagen. Det är bara destruktivt för regeringen, Sverige och oss medborgare...

Anonym sa...

Jag tror nog att du luftar en hel del gamla indoktrinerade fördomar nu, det kläder dig inte, lika lite som när Linander tar varje chans han får till pajkastning på sin blogg istället för sakargument.

/ --

scaber nestor sa...

@Alvin

Har du helt missat att inga av de 15 punkterna finns på papper?
Att den "specialdomstolen" inte existerar?
Domstolsbeslut för att spana finns inte heller, det finns också bara som ett diskussionsunderlag, men inget konkret beslut existerar.


1/1-09 träder lagen som den såg ut 18 juni i kraft, utan tillägg, utan domstolsbeslut, som en ren byråkratprodukt som strider mot själva fundamenten i en demokratisk rättstat.


Jag tror ingen förutom några tjänstemän, riksdagsledamöter och anonyma fåntrattar tycker det är bra.

Bo sa...

En kommunist i Sveriges regering
Jag röstade på ett liberalt parti, eller jag trodde att jag gjorde det. Nu visar det sig att det partiet anser att svenska myndigheter skall ha rätt till min kommunikation. Det var alltså allt annat än ett liberalt parti.
Kanske kan det bli bra med en kommunist i regeringen. Det är ju redan skit.

Lars-Erick Forsgren sa...

Alvin, var har du befunnit dig de senaste veckorna? Helt missat att den "nyaste" FRA-lagen är full av hål - o dessutom inte färdigformulerad. På det lär vi få vänta minst ett halvår. Reinfeldt o co hoppas vi ska glömma saken tills dess.
Nej Alvin. Du är en FRA-kramare. Vi kan inte ha en FRA-lag som bygger på det gamla missfostret om vi vill ha en demokrat1!

Jag vill inte heller ha en "laxrosa" regering. Men den nuvarande är ju inte bättre. Den har gjort även sina egna besvikna.

Det är som att välja mellan pest och kolera, som Palme sa.

Demokratin måste restaureras. Läs mitt inlägg:

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/10/vad-har-gutenberg-med-fra-och-demokrati.html

Buddha sa...

Jag förespråkar att FRA blir en strikt militär signalspaningsenhet som inhämtar information om utländska hot i eter och kabel med domstolsbeslut - i syfte att skydda Sverige. Så har också skett i och med regeringens tillägg i lagen!

Det ni "riva-upp-gubbar" förespråkar är att FRA skrotas. Det är ett vidrigt samhälle ni förespråkar - ett samhälle där medborgarnas säkerhet mot utländska hot inte existerar pga att ni tror att FRA ska spana när ni porrsurfar...

Mary sa...

Hörru Buddha - du har bestämt inte hängt med. Det flesta av oss vill att FRA-lagen ska rivas upp för att metoden att avlyssna alla inte är bra, massavlyssning är inte OK. Det handlar om metoden inte om att lägga ned FRA eller underrättelsetjänsten. Tillgången till allas vår kommunikation kan komma i fel händer.