tisdag 7 oktober 2008

Mitt i eländet...

Förvisso spottas och fräses det från det här tangentbordet kring FRA-lagen men i själen är jag moderat och någonstans inom mig tror jag att det här spektaklet kommer att ordna till sig.

När senaste demoskopundersökningen visar att moderaterna ökar och det rejält också så blir jag glad i min moderatsjäl. Det är finansoron som gör att man litar till moderaterna tror partisekreteraren Per Schlingmann och kommunalrådet Gripestam i Täby är också nöjd med uppgången och berömmer finansministern och menar att han är den mest kompetenta finansministern i modern tid. Norrtäljebon Göran P är förstås också nöjd (nåväl han är för FRA-lagen, så vi är inte riktigt överens om just den saken, men annars om det mesta).

Jag har liksom också sedan tidigare bestämt mig för att lita till Anders Borg. Gillar honom, han är kompetent och dessutom har han blivit mer statsmannalik med tiden. Nog kan han vara lite väl påhittig när det gäller såna saker som att i princip konfiskera privata sjukförsäkringar och liknande, men den idén stoppades som tur var. För övrigt så verkar han ha rätt bra koll och han är självständig och personlig- det är särskilt framgångsrikt hos mig. När jag hör Östros tala så låter han så lik alla andra s-kmpisar, ibland funderar jag på om alla socialdemokrater gått hos samma talpedagog.

För att jag gillar moderaterna så gillar jag inte FRA-lagen är väl bäst att jag lägger till här innan ni kastar er över mig.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Hans J sa...

Det hette som ett språkexempel i svenska skolböcker i ämnet tyska på 30-talet:

"Der Führer hat Ordnung geschaffen"

...tyskarna var glada över att de äntligen hade fått lite ordning och reda i landet efter all röra på 20-talet.

Vad gör man om man får en helt vansinnig FRA-övervakning på köpet av den fantastiska finanspolitiken?

Är alla pengarna värda kontrollsamhället á la 1984 eller kan man avstå lite pengar för ett fritt land?

Är det ett för stort offer?

Mary sa...

Hans J - Det är som jag sagt tidigare så länge frågan inte är riktigt avgjord så finns det hopp.

Man måste skilja på saker och ting. Det finns många moderater som inte gillar FRA-lagen. Det vet du. Hur det går i den frågan kommer förmodligen att avgöra mitt vidare engagemang. Jag vet inte det ännu. Jag ser ingen vettig anledning till att förkasta allt ännu utan tror att jag gör ett bra jobb så här också.

Fredrik sa...

"ibland funderar jag på om alla socialdemokrater gått hos samma talpedagog"

Självklart!. Alla sossar har exakt samma (ut)bildning. Det är själva kärnan i sossarnas utbildningpolitik, att alla ska ha samma utbildning och i slutändan uppnå identisk kunskapsnivå. Allt annat är ju djupt osocialistiskt. Eller hur?
//Fredrik

Farmorgun sa...

Ingen skugga ska falla över dig - du har varit mycket tydlig med din uppfattning från början. Vill tipsa dig om att Christopher Kullensbergs artikel i SvD nu ligger ute på nätet
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_1842277.svd

Donald sa...

Ponera att Alliansen testar hur långt de kan gå med FRA-lagen utan att vi reagerar. Det verkar uppgjort nämligen att vänsterblocket ska vinna 2010.Bodström pratar hela tiden om att riva upp lagen och börja om från början. Det var han som kom med förslaget först. Alliansen har ju neutraliserat stora delar av lagen men man låtsas inte om det utan Bodström lägger pannan i djupa veck och suckar fram att en ny parlamentarisk utredning måste till. Tro inte för ett ögonblick att vi blir av med den vid ett regimskifte. Borgarna har av sossarna fått i uppdrag att rensa upp lite ytterligare i ekonomin och försäljningen av vin&sprit var säkert med sossarnas välsignelse men de kunde inte göra det själva.Det finns givetvis mycket mer att visa på.De olika mätningarna om väljarnas gunst kan tex påverka. Ingen frågar om deras äkthet.

Daniel sa...

Det är ingen som reflekterar över att när det gäller pengar till bankerna så pratar borg om förstatligande. Det är roligt att inom det området så pratar han som en vänsterpartist. Skillnaden är väl bara att vänsterpartister vill behålla det läget statiskt, medan moderater vill hoppa mellan att förstatliga och sälja ut, förstatliga och sälja ut, förstatliga och sälja ut.
Varför sälja ut till ett ekonomiskt system som har systemkrascher vart 10-15 år.

Donald sa...

Daniel; Skillnaden är att (M) för en ansvarsfull ekonomisk regeringspolitik vilket inte minst anslutningen från flertalet övriga EU-länder visar. (V) strävar efter att låta börskraschen vara permanent och gärna fördjupas så att man slutligen får en revolution och en proletariatets diktatur. Ordet demokrati ingår inte i en äkta socialists vokabulär utan det är makten och härligheten åt folket som gäller. Men vi behöver också styras och det är där (S) kommer in i bilden.

Daniel sa...

@donald.
Har du några belägg för detta utan att komma med populistiska glåpord?

)