fredag 7 november 2008

Mona Sahlin - först Pride sedan KU...

Man förundras över det politiska systemet ibland. Först springer Mona Sahlin leende omkring på Pride och ställer sig in och sen när frågan som berör dom som var där, könsneutrala äktenskap så har (s) mage att vilja dra den inför KU. Är det inte konstigt attd et bara tycks vara tramsvinklar på viktiga frågor som hamnar där?

Är det inte läge att se på saken nu och få den här frågan bort från dagordningen. Det blir nog inga röster från HBT-håll om man försöker vinkla bort frågan och få den att handla om regeringens tillkortakommanden istället för vad det egentligen handlar om. Dåligt. Tror inte politiker att någon kommer ihåg vad de sa igår?

Visa nu att det är allvar med det där snacket om blockövergripande lösningar. Ankersjö har samma uppfattning som jag. Min moderate kollega Göran Pettersson också. Det blir som att framställa riksdagen som ett mellanting mellan Idol och Melodifestivalen skriver han.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Hm, detta är ännu en fråga som alliansen skött klantigt.
Faktiskt, märkligt nog, har KD visat störst kompromissvillighet trots att det är en hjärtefråga för dem, och lagt ett förslag (som liknar mitt) som är utmärkt, och som flera såväl kyrkliga som ateister gillar.
Dvs att ta bort vigselrätten från samfunden. Inför en statlig äktenskapsregistrering. Sen får man gå till det samfund man vill om man vill ha en religiös ceremoni, som dock ej är juridiskt bindande.
Men nej, nu trixar man så att vigselrätten blir kvar hos både pingstpastorer .... och jag gissar att imamer också ska få det.. och det blir upp till den enskilde samfundspotentaten att om han (hon?) så vill diskriminera.
Dessutom kommer de efter en valförlust tvingas av den nya majoriteten att viga även hómopar.

Vart tog den rena klara principen om religionsfrihet vägen? Frihet till den religion vi väljer och frihet från religion om vi så vill.

Jag slutar aldrig förvånas över hur illa alliansen sköter korten. Och att de saknar kompass.

F.ö. anser jag att FRA-lagen ska rivas upp.

TF sa...

Man blir faktiskt förvånad över att Göran Hägglunds kompromissförslag inte vann regeringens gillande. Det är nog Fredrik som gjort bort sig, och inte Mona. Nu har även Hax ställt sig på Hägglunds sida!

Mary X Jensen sa...

Jag tycker inte att någon gjort bort sig. Det är bara bra att att det blir "friröstning" i just den här frågan.

Sen vet vi ännu inte hur skrivningen blir.