fredag 12 december 2008

Vad är det för fel på punktmarkering...

Nu vill SÄPO gärna spara samtalen i två år...

Det går väl att förstå att man behöver ha lite långsiktighet i spaningen. Men varför blanda in mig i det här? Jag har inte gjort nå´t och vill inte ha me´t och göra som en kompis pappa brukade säga. Eller alla övriga 95% (osäker på siffrorna här men drar till) som absolut inte ägnar sig åt brottslig verksamhet.

Varför inte punktmarkera i högre utsträckning? Det måste väl ändå gå att utföra polisarbete utan att blanda in varenda kotte i saken? Min kunskap om polisarbete begränsar sig förstås till den fiktiva världen, men de verkar ligga skapligt i fas. Läste just att CSI är programmet där bovarna lär sig hur de INTE ska göra för att slippa åka fast. En och annan klåpare åker förstås dit, men de som kan det här med brottslighet ligger alltid ett steg före vad det verkar.

Däremot vet jag att datamining är ineffektivt. Risken för att det blir fel är större än att möjligheten att det blir rätt. SÄPO kanske behöver mer personal?

(SvD)

12 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Mary, allvarligt talat, vem lyssnar pa dig, vem lyssnar pa mig.
Det enda som galler ar avlyssning. For att satta in oss.

Inga samtal har inte.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/12/riksdagens-kapitulation-del-2.html

Mary X Jensen sa...

Kanske är det så att ingen lyssnar direkt. Men indirekt sätter sig nog tankarna vartefter.

Det är väl ofta som det ändå blir som man trott efter ett tag, då är man själv glömd förvisso eftersom andra vill ha äran. Men - spelar roll...

Nya idéer kommer hela tiden.

Anonym sa...

Det hjälper ju brottslingarna när man använder polisen som pengainsammlande fogdar, än brottsbekämpande utredare.

Samt när polisen endast gör saker för syns skull -men utan effekt. Tex blåsningstest på nyktermorgontrafik.

trafik polisens hastighets & nykterhetskontroller borde ligga under Kronefogdemyndigheten (vilka kan ta onyktra bilisters bilar på plats).

/Fredde

Gun Svensson sa...

Det är lätt att tappa sugen i dessa dagar, därför är det gott att se att du är ståndaktig och forsätter argumentera samt behåller tron på våra folkvalda. Från att ha varit förtröstansfull har jag allt mer börjat tappa tron på dem vi valt att företräda oss - jag trodde det fanns en skillnad mellan partierna, men det förefaller som makten gör att de tenderar visa samma nonchalans och arrogans alldeles oavsett vilken kulör de har.

Mary X Jensen sa...

Gruppdynamik skapar mycket elände Gun.

Jag jobbar mest på att försöka sticka hål... För när den enskilde kommer till tals så är de int eså farliga som de verkar i kollektiv.

Mary X Jensen sa...

Gruppdynamik skapar mycket elände Gun.

Jag jobbar mest på att försöka sticka hål... För när den enskilde kommer till tals så är de int eså farliga som de verkar i kollektiv.

Anonym sa...

Du har rätt som vanligt, Mary! Utom när det gäller andelen oskyldiga. När det gäller brott som är så pass allvarliga att teleavlyssning är rimligt (eller har varit rimlig före den här regeringen och dess föregångare Bodström) vågar jag påstå att gott och väl 99.9% av oss är oskyldiga.

Anonym sa...

Hur mycket kostar det att spara alla dessa uppgifter om alla människor? Om man bara ser till kostnaden och struntar i allt det andra - är det rimligt att tro att man får någon utdelning för pengarna.

För allvarligt talat så behöver man ju inte vara ett kriminelt geni för att kringå detta om man t ex planerar att gräva loss Norrbotten från blindtarmen Sverige:-)

FRA och IPRED kommer inte heller att ge något annat än kostnader, det är jag helt övertygad om.

Björn Felten sa...

Mary, Gun med flera, var inte alltför hårda i era omdömen om våra ministrar. De är ju så okunniga att de är tvungna att förlita sig på tjänstemännen de har på sina departement. Dessa tjänstemän, som står utanför alla demokratiska regler. Det är dessa som har den verkliga makten i Sverige.

Det är samma tjänstemän nu -- ingen märkbar omsättning efter regeringsskiftet -- som före 2006. Och det är dessa tjänstemän, främst i JuDep och FöDep, som ligger bakom alla de drakoniska lagar vi nu ser genomdrivas.

Så därför inser man bland annat att det är löjligt att skylla på den eller den regeringen. Regeringar må bytas ut, men departementstjänstemännen består.

Aldrig har det väl varit mer på sin plats att reprisera den underbara TV-serien Javisst, herr minister! (med uppföljaren där han var PM) än nu...?

Lars-Erick Forsgren sa...

i den atulla debatten var det väl Hans Lindblad som drog upp detta med byråkratstyret (på min blogg, hans txter om det läses varje dag,,,), men det var ju Aolf Hedin som tog upp det för cirka hundra år sedan ffg.

Mary. Det visar sig ju att varken byråkrater eller politiker behöver vara kunniga i det de beslutar...
Det räcker att ha manövrerat sig i rätt (!) osition.

Anonym sa...

Punktmarkering används inte för att skydda samhället från brottslingar. Den används för vektyg för att SKAPA dem. Man väljer ut folk som man ogillar av en eller annan anledning. Jag försöker skriva om mina upplevelser på en hemsida som jag nu måste tyvärr dedicera kvinnors rättigheter. Har aldrig trott att komma så långt. Jag har "flytt" undan polisens kameraövervakning till Spanien. Manipulation, medicinering och förföljelse är en del av min vardag. Könsspecifikt våld är vad polisen gärna ägnar sig åt. De iscensätter, de trakasserar, de ljuger för människor och förstör människors liv med hjälp av falk evidens som de skapar. De ägnar sig nu åt Showbusiness snarare än verklig brottsutredning. De slösar bort pengar och de driver mig till vansinne. Själv lever jag i ständigt rädsla och oro för polisens trakasserier med sina under cover agenter. De bryter mot mänskliga rättigheter. De tystar ner oss. Läs mer på: http://gendertoday.twice.se/carmens-true-story.html. Det är en hemsida som jag försöker bygga upp på engelska.

Anonym sa...

Jag har skrivit till European Court For Human Rights eftersom de haller pa att doda mig med sina mediciner och forfoljese. De har slatt till annu hardare. Nu kan jag inte ens kopa en kopp kaffe utan att man blir medicinerad; Polisen tillverkar falsk evidens dagligen och utesluter mig. Jag kan inte tvatta mig heller eftersom vattnett vart jag an gar ar medicinenrad. Om jag hade varit brottsling hade jag suttit i fangelse; Menjag har mer el mindre domdts till doden. Jag har t o m blivtvaldtagen i somnen. Det ar sjukt det som forsiggar har. Man far inte stod nogonstansifran. Vad ar det for mening att punktmarkera nagan och skapa skrackfigurer? Det ar klart att folk tror pa vad polisen sager. Om man vill bygga upp ett system for samarbete ska man antigen anvanda verkliga brottslingar eller skadespelare for det har de gott om. I polisarbetet ar det social psykologi nu som galler, men var har manniskans rattigheter tagit vagen? Varfor ar syldiga punktmarkerade medan brottslingar gar fria? Jag tycker att det som haller pa att ske ar sjukt. Man har vant pa det hela helt enkelt.