söndag 18 januari 2009

Nu har du stoff till ny bok Liza Marklund...

(Aftonbladet)

En bok som handlar om att vara utsatt för medias vrede (drev) behövs, en bok byggd på en sann historia. För nu vet du hur det känns utifrån den utsattes sida. Det spelar ingen roll vad som sägs eller vad man göra, allt är fel, är det inte det ena så är det det andra. Du är inte den ende genom åren som har varit utsatt. Danielsson var en annan som fick springa och gömma sig. Man kan undra om han var rätt person att förfölja just i det sammanhanget?

Mobben är sanningsägande och ger sig aldrig. Utan hänsyn till familj och andra, det gäller att rättfärdiga sig och göra avbön. Brallorna ska av. Ingen är nöjd innan offret ligger ner och krälar i sitt eget stoff vad det verkar. Oavsett vad det handlar om vad det verkar.

Skriv en faktabok om detta att användas i journalist- och mediautbildningar. Att vara ett offer, intervjua Danielsson, Schenström med flera också. Det tar aldrig slut när det börjat och ingen kan styra utecklingen, det har inte med bloggare att göra. Dreven fanns före bloggens möjligheter. Det finns liksom inga proportioner när det börjar blåsa. Här finns en uppsats att börja med.

Vi borde absolut var mer varsamma med varandra. Men kanske att det finns en Gladiatorgen i oss alla?

(SvD)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

Frank sa...

man bör ju tänka på att boken Gömda och problematiken med förföljda kvinnor var uppe för diskussion i flera tv-program men Liza Marklund ställde sig aldrig upp och påpekade att boken var fiktion.

mammaester sa...

Men det var ju baserat på en sann historia....med andra ord en sann berättelse med falska namn...hur svårt kan det vara att fatta det?????

Mary sa...

mammaester - jag fattade redan från början att det inte var en ren faktabok om man säger så...

jag har bytt ämne.

Donsan sa...

Det är oerhört obehagligt att bli utsatt för det här massiva hatet
Men Liza anser att hon själv ostörd får skriva sina giftiga och osakliga kommentarer om fildelare utan att de har en möjlighet att försvara sig och bemöta hennes rabiata anklagelser. - Nu får hon smaka på sin egen medicin - Jag tycker iaf inte synd om Liza - Högmod går före fall

Mansgris sa...

Varför skall den svenska debatten präglas av en massa mer eller mindre uppdiktade historier. Många tror ju att det som de läser i moderna böcker med epitetet "sann historia" är sanning.
Jag är inneligt trött på att höra talas om misshandlade kvinnor. De får ju aldrig hjälp. Däremot blir femitristiska opinionsbildare emellanåt rika på deras olycka.
Jag ser fram emot en bok med titeln "Obducenten, allmänläkaren och rättvisan", där det som skrivs verkligen är sant. Detta kanske skulle vara ett lämpligt projekt för LMs kollega JG.

Jocke sa...

Debatten handlar egentligen inte alls om huruvida all detaljer i Marklunds bok är sanna eller inte. Det handlar om att misstänkliggöra hela boken och hela frågan. Man vill låta påskina att om allt inte är sant så kan boken vara tendentiös i rasistisk riktning. på det viset vill man "bevisa" att det egentligen inte alls finns några problem som beror på islams kvinnosyn.

Mary sa...

Jocke - jag tror att den här debatten handlar om alla möjliga olika saker. Åtminstone har den börjat göra det allteftersom.