måndag 5 januari 2009

Tröttnade på politiken idag...

Nu är det för mycket elände bara. Inget kan man göra. Kriget överlämnar jag till utrikesministern. Han verkar palla trycket. Jag har gett upp, analysera kan man förstås göra, men till vilken nytta? Människor lider och andra människor beter sig som jag vet inte vad. Hur svårt ska det egentligen behöva vara att komma överens om en bit land. (jag vet att det är att förenkla och att det är mycket mer komplicerat än så, men ibland måste man det för att klara av det hela).

Det nya svarta här hemma tycks vara att spöa upp gamla tanter. Man kan undra till vilken nytta. Vad är det för galningar som går runt på stan? Mitt på dan dessutom. Den gamla myten om att det bara är i mörkret faran finns torde vara överspelad. Det där att man inte slår gamla, eller någon svagare, eller som bär glasögon stämmer inte heller.

Nej idag hamnar intresset mer på domestiken. Ska jag måla om sovrummet? Ja, det ska jag. Ska jag sälja sängramen Visdalen från IKEA, med byråer och två sängbord till. Ja, det ska jag. Någon som vill köpa? Hur kunde jag tycka att det var snyggt? Hål i huvudet tycker jag nu, men då var det fint.

Med inspiration från vår matlista fick jag för mig att leta fram den gamla pastamaskinen idag. Den var rätt dammig. Lite ovant men oj så gott det blev. Spenatpasta med pilgrimsmusslor och stora räkor (visst miljöovänligt men gott, de har bytt namn från tigerräkor till något annat såg jag) i vermouthsås, lite kryddor till. Det blev rejält gott och smaskigt. En flaska ekologiskt vin att dela på och sen CSI New York, jäkla reklam.

Tyvärr kan man nu inte äta annat än färsk pasta i fortsättningen. Marcato får väl stå framme bland alla andra maskiner i köket. Trångt blir det, får väl tillreda maten i vardagsrummet.

Kanske en sväng i tvättstugan, kanske att jag borde installera ännu en tvättmaskin här på övervåningen? Det vore praktiskt. Vem har hittat på att tvättmaskiner och torktumlare ska stå i källaren eller i tvättstugan? All tvätt produceras ju i sovrums- och garderobsenvirongerna.

Kanske att jag flyttar blicken utanför hemmet i morgon, men hur dystert är det inte när inte ens arbetsmarknadsministern har annat att säga en att det blir ett skitår. Jag tyckte att jag hade mitt förra året faktiskt och är mer än nöjd.

Dags att sova... jag är trött

... skippar tvättstugan och tar disken imorgon. Och bloggen också om det nu har hänt nå´t. En sväng till gamlingen får det bli. Han vägrar nu att ta sin medicin eftersom han blivit inlåst mot sin vilja. Kanske att jag ska ge honom koden till låset i alla fall, men hur kommer han hem då?

Hur står det till i ett samhälle där man låser in halvdementa på en avdelning mot deras vilja men låter hemlösa klara sig utan tak över huvudet mitt i vintern? Kan det aldrig finnas något mittemellan? En transportsträcka mellan av och på?

3 kommentarer:

Aewheros sa...

"Vem har hittat på att tvättmaskiner och torktumlare ska stå i källaren eller i tvättstugan?"

Tidigare modeller skakade och lät en himla massa. Och så var ju inte tvättstugekonceptet planerat kring dessa apparater när de dök upp.

Anonym sa...

Man skall aldrig förneka sig de enklaste av nöjen, därför är jag en stark vän av transportskydd. Man vet helt enkelt inte var man hittar tvättmaskinen. Äventyr i vardagen.

/smen

populisten sa...

Vi har tvättmaskinen på övervåningen. Det verkar säkert jättepraktiskt, men eftersom vi bytte till en ny i somras kan jag meddela att det finns vissa nackdelar också. Trappor är branta och tvättmaskiner är tunga helt enkelt.