onsdag 18 februari 2009

Allt vill man inte veta - eller kanske det...

Ytbehandling av Corn Flakes. Nej. Inte nu igen.

Har fått veta för mycket redan om all processad mat. Det vänder sig i magen när man går in i butikerna numera och ser alla dessa processade produkter i tjusiga förpackningar. Det blir allt svårare att förhålla sig till maten, eller ska vi kanske kalla dem "finished products" i butiken.

Snabbkoll på leverpastejförpackningen och tack men nej tack. Inte behövs det 20 lika ingredienser, varav 15 är av okänd art. Nej, leverpastej är lätt att göra och går dessutom ganska snabbt. Fryses in i mindre bitar och tas fram vartefter.

Läs om ytbehandlade cornflakes här. Mats-Eric Nilsson, den hedervärde författaren till boken Hemlige kocken berättar-

1 kommentar:

Maria Ljungdahl sa...

Jag slutade köpa leverpastej när jag såg att en sort hade bambufibrer som tillsats! Vet inte om det var för att öka fiberinnehållet, förbättra/förändra smaken eller fungera som "naturligt" bakteriedödande medel.