måndag 2 februari 2009

Regeringen satsar på en gemensam IT-politik inom EU...

Så glädjande att regeringen nu tänker ta ett nappatag med IT-politiken. Det ska ske genom en studie och en konferens inför det svenska ordförandeskapet i EU.

Men jag måste fråga om valet av genomförare. Har varit verksam och bevakat IT-branschen mer eller mindre sedan tidigt 80-tal. Sverige är ett eller har i alla fall varit ett föregångsland inom IT, vi har världskända auktoriteter här. Jag utgår ifrån att de kommer till tals på olika sätt i de konferenser och de intressegrupper som kommer att hållas framöver. Att man verkligen rycker tag i dem och ser till att de kommer ut på scenen.

Däremot undrar jag vilka konsultföretaget SCF Associates Ltd är? De verkar inte ha en egen hemsida i alla fall. Rätta mig gärna om jag har fel där. Hade det inte varit ett smart drag att sätta Sverige på kartan som IT-nation genom att använda våra egna inhemska resurser? Bara en enkel fråga. Men det kanske finns hänsyn tagna som inte är kända.


(IDG)

(intressant)

regeringen Åsa Torstensson IT-politik EU ordförandeskap studie konferens konsultföretag

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka de är.. antagligen samma lobbyister som lobbar för IPRED, mjukvarupatent, förlängd upphovsrätt osv.. precis de kreatur som i rask takt monterar ned allt det som vi tagit för givet i vad vi kallar rättsstater, och detta bara för att upprätthålla en distributionsmodell för underhållning.

Dough