På senare tid har det poppat upp oro kring vad våra EU-parlamentariker tycker i frågan om att stänga av internet. HAX uppmanar alla sina läsare att skriva till politikerna.
Gunnar Hökmark svarar här:
Tjena,
min inställning idag är densamma som den var när jag I vår grupp drev igenom vår linje, nämligen att rättsliga frågor ska hanteras av rättsliga myndigheter och inte av enskilda operatörer. Det är också parlamentets linje i förhandlingarna med rådet. Jag har under de senaste veckorna följt förhandlingarna i denna och andra delar och också understrukit att det vore oacceptabelt att vika ifrån parlamentets linje i denna fråga. Så som det ser ut just nu är det några länder i rådet som hävdar motsatsen och jag har i diskussion med parlamentets rapportör Catherine Trautmann klargjort att detta tillhör de frågor som vi inte ska kompromissa kring.
Hälsningar
Gunnar
Läs mer här om vad Gunnar tycker om olika politiska frågor.
(Intressant)
Läs även andra bloggares åsikter om politik, EU, Gunnar Hökmark, moderaterna, Hökmark, Telekommunikation, internet, bloggare
2 kommentarer:
Hej! Läser Gunnar Hökmarks svar till dig och kan för mitt liv inte förstå hur karln kan få tillvaron att gå ihop. Har han alldeles glömt bort att (M) och de övriga allianspartierna drev igenom privatpolislagen IPRED1 i Sverige den 1 april - för sex dagar sedan? Dr Jekyll i Bryssel och Mr Hyde i Sverige?
"Rättsliga frågor ska behandlas av rättsliga myndigheter och inte av enskilda operatörer", skriver Hökmark. Aha, så Henrik Pontén ska betraktas som generaldirektör i den statliga myndigheten Antipiratbåryn?
Ledsen, Mary men hr Hökmarks trovärdighet i dessa frågor är för mig totalt noll och intet. Mina symaptier ligger som bekant hos PP, det enda partiet med fokus på demokrati och mänskliga fri- och rättigheter.
För vårt lands skull är det bara att beklaga att dessa ytterligt grundläggande demokratiska principer inte delas av M, S, FP, C, KD. Här hyllas uppenbarligen det korporativistiska samhället, det historiskt belagda förstadiet till något ännu mer förfärligt - fascism och diktatur.
Piratpatiet får ungefär 100 nya medlemmar om dygnet(!) för närvarande. Totalt antal medlemmar över 14.000 personer, knappt 3.000 färre än (FP) just nu. Och fler och fler inom de övriga parierna ställer frågor internt och undrar vad som pågår med demokratin. Motståndet mot totalitär kommersialisering av samhället ökar och det inger hopp!
Gunnars trovärdighet är det inget fel på. Jag tror att man måste se på de olika aspekter av det hela som gäller. Han jobbar på EU-nivå.
Du vet vad jag tycker om Ipred.
Skicka en kommentar