måndag 25 maj 2009

Dagens snackis - Wanja, Expressen och Madame X...

Det har väl inte undgått någon idag att Expressen gjort en tavla och publicerat en bild på Wanja Lundby Wedin som visade sig vara en annan kvinna. Vem är ännu okänt. I tidningen finsn också en intervju med Wanja eller den andra kvinnan. Svaren är rejält märkliga i alla fall, nästan lite komiska faktiskt. Ungefär som den där personen som tröttnat på att svara på dumheter från alla som ringer fel för att hennes telefonnummer ligger en siffra från larmcentralen. Expressen har gjort en tavla och de har bett om ursäkt för den. Så det får väl vara OK. Allt kan hända och så himla märkvärdigt är egentligen inte historian i sig. Däremot allt runt i kring. Hur kunde det hända? Finns verkligen kvalitetsjournalisterna på de stora tidningarna? Man kan undra.

Wanja har begärt rättelse av sina deklarationer. Hon har utgått ifrån att eftersom hennes inkomster skattas i Italien så hängde det ihop. Ja, inte vet jag. Det kan vara bökigt med deklarationer. Fredrik Wannheden är svensk och arbetar i Italien - han gjorde på sin blogg en reflektion kring det här med att ha ett ben i flera länder och vad skattemyndigheten kan användas till. Läs den posten här.

Det är inte utan att man kan känna lite med Wanja just nu. Nu utpekas hon som skurk igen, rättvist eller inte, det kan inte jag bedöma. Kan hon sitta kvar på sin post är frågan för dagen
förstås. Inte vet jag. Mona Sahlin lär väl inte jubla över det hela precis, men på andra sidan det är långt till valet. Allt kan hända. Katastrofer går att konstruera fram och nyheter också.

Man kanske kan utgå ifrån att denna "förmån" kan ha gällt flera. Dagarna framöver kommer säkert att ägnas åt sådan granskning. Journalisterna har lite att ta igen så att säga.

Kanske ändå att Nordkoreas bombexperiment känns viktigare att fundera kring. Men indignationen över att någon får mer än någon annan tar på något sätt alltid över. Det är en sak i sig att fundera över. Lever vi i en ankdamm eller ej? Svaret är nog dessvärre ja på den frågan.

Blogge funderar till om media. David G intervjuar.

(intressant)

3 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Mary

Lite roligt inlägg faktiskt. Just frågan "Vem är hon?"

Jag skulle blivit stolt över att vara "den mystiske".... kanske är det den frågan som till slut kommer bita sig fast.

Stor humor i all publicistisk tragik!

Mvh

Johan

Mary X Jensen sa...

Ja visst är det humor, men det tycker de nog inte på Expressen idag skulel jag tro.

Spock sa...

Dagens snackis måste väl ändå vara Kulturminister Lena L Adelroths hyllande av Pirate Bay-domen och att hon kallade fildelning för stöld.
En ganska anmärkningsvärd och sur moderat karamell, eller hur?