torsdag 28 maj 2009

Mona Sahlin låter som en kvarn...

Som den politikfreak man är så lyssnar man självklart på partiledardebatter. Igår var Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin på Kvällsöppet - det var en riktigt beige föreställning. Statsministern kallade Mona Sahlin för att vara en Slarva och hon kallade honom för Omogen så där blev det väl 1-1. Men det var det enda. Utom att Mona Sahlin sa att man skulle försöka sälja snus där det gick att sälja. Ja ha ja - det låter som att det är OK att sälja gamla läkemedel till dem som inte kan läsa datummarkeringen. Nu snusas det inte här och jag bryr mig inte om snus överhuvudtaget men tycker naturligtvis att det är upp till var och en om man vill förfula sitt utseende med en prilla. Många verkar gilla snus.

Nåväl - jag tycker att Fredrik Reinfeld brukar vara lysande men insåg igår att det går inte att vara det ihop med Mona Sahlin. Det blir inget gensvar - det är som att trycka på en knapp och hon låter som en kvarn när hon talar. Det är svårt att föra dialog och debatt med kvarnar. Det finns ingen möjlighet till gensvar. Fredrik vann debatten tycker Kent Persson. Ibland kan man vinna genom att vara lite återhållsam faktiskt. Man ska dock inte underskatta Mona Sahlin, hon är en driven politiker och har mer erfarenhet av det politiks arbetet än någon annan.

Eftersom inte debatten blev någon höjdare igår så ber jag att få bjuda på Fredrik Reinfeldt när han är på G: (filmsnutten är från moderaternas kommunalpolitisk konferens i Örebro nyligen)
Johanna Melén kommenterar också gårdagens debatt. Krohn saknar visionen och utgår från dagens ledare i SvD. Den kunde jag ha skrivit själv, känns som en sammanfattning av mina bloggposter här under det senaste året. Peter Andersson.


(DN) (SvD)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Socialdemokraterna har inga primärval bland medlemmarna; där har placeringen på valsedeln ytterst avgjorts av Mona Sahlin.
Varfor placerades Marita Ulvskog pa forsta plats som EU kandidat av Mona Sahlin.

Tjanster och gentjanster?

Kvalifikation,kompetens och lamplighet var inte skalet.
Borde inte detta utredas lite narmare?
Mona Sahlins make som ar kock blev vd i ett tidningsforetag (S).
Vem ar styreleordforande?
Svar;Marita Ulvskog.