tisdag 26 maj 2009

Nu har det gått för långt med Wanja L-W...

Enligt senaste skvaller så har Wanja Lundby-Wedins man fått lön samtidigt som han har pension. Är det konstigt egentligen. Får man inte dryga ut sin pension? Är det så himla märkvärdigt att de två råkade jobba på samma ställe. Hon är chef och har knappast med alla detaljer i organisationen att göra. Hennes man var kunnig på sitt område. Skulle han inte få jobba med det bara för att hans fru var chef? Vilka dumheter.

Jag tycker att såna här diskussioner är rent löjliga. Det kallas ibland nepotism. Jo, för all del visst kan det vara så men allt behöver väl inte dras ut till det yttersta . Oftast så är det så att man börjar arbeta med någon man känner för att man då vet vem denne någon är och vad den kan. Man behöver inte ta i så att livstycket spricker för detta. Vad ska vi göra med familjeföretagen? De är förvisso privata säger ni då. Men även de befolkade av människor med allt vad det innebär av olika slags tillkortakommanden.

Det är bra att regeringen sänker skatterna så att det blir mindre lockande med att undvika att betala och försöka få intäkter/förmåner skattefritt så fort det är möjligt. Självklart blir just den saken mer stötande när den drabbar människor med inriktningen "det är häftigt" att betala skatt som är iblandade. De är inte mindre kålsupare dem, det är uppenbart men det ursäktar inte personförföljelse.

Sluta med Wanja nu. Det är möjligt att det är dags för henne att lägga av, det har jag inga synpunkter på. Det får den rörelsen sköta själv IMHO. Det verkar som om det finns ett och annat att fundera kring här. Hon blir så arg på sig själv och kommer med ursäkter. Den ena på den andra. Men tänk om hon personligen får be om ursäkt och bära hundhuvudet för det som många andra gör också? Börja rota på lite övergripande nivå nu. Hur ser rutinerna ut för att man ska få skattefria förmåner i LO och andra liknande mer publika organisationer? Skattemyndigheten är experter på att finna på möjligheter att ta ut skatt på olika företeelser och människor är experter på att försöka undvika att betala skatt. Det är inbyggt i samhällets innersta väsen. Därför är det bra med regeringens skattesänkningar, behovet att försöka undkomma skatt blir mindre då.


Men det blir fjantigt med denna personförföljelse. Även om många tycks älska den så är det väldigt osnyggt och ovärdigt vuxna människor att hålla på så här. Det gälelr för alla som blir utsatta oavsett vilket läger de hör hemma i. Granska makten är viktigt naturligtvis med det måste väl ändå ske med viss finess?

Det finns andra som håller på med atombomber just nu - bara för att sätta in saker i ett större sammanhang.

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Jay sa...

Hey Mary, du uttryckte precis vad jag själv gick och tänkte! :)

Den här personfixeringen vid Wanja är lite löjeväckande. Det är som att man tävlar om vem som kan plocka fram eller tillverka mest skit om henne....

Anonym sa...

Håller med. Det är sensationsjournalistik, lika enkelt som att sno godis från ett barn.

Anonym sa...

Nu har det gått så långt att man refererar till ett uttalande av Kirunas kommunalråd Lars Törnman för att försöka hålla drevet vid liv. Med andra ord så letar man i begåvningsreserven.