torsdag 21 maj 2009

Pålsson hoppar av...

Detta gjorde mig ledsen.

Det finns en och annan moderat kvinna att beundra. Anne Marie Pålsson har alltid för mig varit en sådan.

Nu avgår hon på grund av att hon inte gillar läget för att riksdagsledamöterna i princip bara följer respektive partis officiella linje kan man läsa i HD. Det är väldigt sorgligt att det är så och det känns dessutom som ett väldigt omodernt ledarskap. Enkelt och kontrollerbart kanske, men hur kul och hur bra för demokratin på en skala egentligen? Inte mycket.

Men jag förstår henne, det låter rent trist att sitta i riksdagen om det ska vara så. Däremot kan man ju undra över omdömet hos den socialdemokrat som kommenterar det hela genom att säga att det är synd att hon inte hoppar från en bro? Idioter finns det i alla läger den saken är klar. Men innehållet i det han skriver är delvis tänkvärt. Möller tipsar om en artikel i DN skriven av historikern Gunnar Wetterberg. Tack för det, den hade jag missat. Dick Erixon tycker till om saken. Spännande diskussion faktiskt, den borde föras, även om den är jobbig för en del. Karl Sigfrid har beskrivit det hela och har också fått en massa spännande kommentarer på sin blogg.

Uppdatering: Riskdagsmannen Göran Pettersson ger också en försiktig kommentar till det hela på sin blogg. Allt har naturligtvis flera sidor.
Uppdatering 2: Nu har Möller ändrat i sin rubrik och tagit bort dumheten om att hoppa från en bro. Bra!

Är detta bara teori alltså:
"Regeringen styr riket. Den är ansvarig inför riksdagen."
1 kap. 6 § regeringsformen

Kanske är det lite trist att sitta i riksdagen? Vi behöver färgstarka politiker. IMHO. Politik är en åsiktsbransch.

(intressant)

(DN) (Millan)

(SR)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

tingotankar sa...

Jag såg inget i Ola Möllers blogginlägg om att hon borde hoppa från en bro. Var det en kommenterare som gjorde det? Isåfall är den raderad nu.

Knivig fråga det här, det skulle behövas att riksdagen hade självständiga grupper och organisationer som de tillsatte själva utan att pratiledningarna fick lägga sig i för mycket, så att de kunde komma med egna initiativ i högre grad och påverka istället för att bara påverkas.

Josef Boberg sa...

Synd att det gick som det gick...