tisdag 2 juni 2009

Varför betrakta alla som dumbommar...

Mantra är bra i vissa sammanhang. När man ska kontemplera. Men det är inte bra med de genomskinliga mantran och avledningsmanövrar som politiker sysslar med. Allt oftare har man börjat använda detta.

Som nu senast när det gäller internetproblematiken och diskussionen kring personlig integritet. Det senaste från regeringens eller i synnerhet från mitt eget parti är att förflytta fokus från den viktiga personliga integriteten till att handla om att vi måste skydda oss mot pedofili och knark. Som om det vore något allt över allt annat viktigare. Det är en verksamhet som pågår och skall motarbetas oavsett internet. Det är rent av att förenkla att tro att lösningen finns på internet. Såna där skumma typer flyttar alltid ut i mörkret och sen sitter vi andra där och systemet måste användas och ändamålsglidningen är ett faktum.

Därutöver har man också börjat kalla oss för anarkister. Vi som värnar om att den personliga integriteten ska gälla på samma sätt på internet som i övriga sammanhang i samhället ska alltså plötsligt förringas. Detta är lika dumt som när man tidigare försökte få FRA-lagen till att vara en antiterrorlag.

Det må vara irriterande att många kritiserar internetfrågorna och i synnerhet hanteringen av dem. Men att av den anledningen behandla väljarna som om de inte alls
tänkte själva är på gränsen till naivt. Avledning brukar fungera på barn. Vi som blivit lite äldre blir mest irriterade. Det blir så uppenbart när vissa politiker ansträngt står och försöker försvara något de själva inte har hittat på.

Det finns gånger då det är bättre att säga att man missbedömt vikten av en fråga. Det ökar respekten. Nu tappar man den. Man ska passa sig för att vara för smart för sig själv.

Man blir lite förbaskad när man inser att andra försöker lura in på andra vägar. Politiker är experter på detta och ibland undrar jag om de tror att vi andra är helt dumma i huvudet.
Marita Ulvskog är expert på att dramatisera, hon talade om statskupp när socialdemokraterna förlorade makten. Hon och Mona Sahlin beskrev regeringen i en artikel i DN - ”Reinfeldts falskhet historiskt svek”, ”Systematiskt ”mörkar” regeringen sin politik”, ”pr-konsten upphöjt till statsskick”, ”det sakpolitiska sveket”…

Hon talar om människohandel när lettiska arbetare kommer till Sverige för att arbeta. Skulle vilja fråga henne vad hon i så fall tycker om de lönelägen vissa offentliganställda har i Sverige. Hur alla vikariat och timanställda har det i sina arbetssituationer - Så har det varit under många år i det socialdemokratiska Sverige. Krångliga regler som gjort att det är svårt att heltidsanställa. Hon klagar på att lettiska byggjobbare får 80 kronor i timmen när de kommer hit. Ett vårdbiträde tjänar inte så mycket mer och det löneläget är inte den borgerliga regeringens fel.

10 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Mary

Jag önskar att jag inte skulle behöva säga det jag gör nu, välkommen in i betongens värld.

Men så har det varit även fast jag nu upplever en ganska starkt förankrad förändring och fastare mark under fötterna. Det kanske är lättare i opposition att jobba med detta men det har varit uppförsbacke och gungfly stora delar av tiden.

Jag önskar dig lycka till och om det kan vara någon tröst, du har iaf min respekt. Som motståndare, som allierad.

mvh

Johan

Mary X Jensen sa...

Som sagt - jag gjorde ett litet tillägg här. Rätt ska vara rätt. Ovan gäller alla politiker i alla partier.

Anonym sa...

Vi har mängder av praktiska bevis på inget svenskt parti i riksdagen kan eller vill driva integritetsfrågan. Det är enda anledningen till varför jag ej kommer rösta M i kommande två val. Någon tusenlapp mer eller mindre i månaden är ganska ointressant i sammanhanget... M är för pengakåta (liksom de flesta riksdagspartier) för att driva medborgarrättsfrågorna.

/gastlind

Unknown sa...

Lika bra att du gör det ofrånkomliga, kom ut som Pirat.

Mary X Jensen sa...

Nej jag kommer inte ut som Pirat. Jag lär förbli moderat - att man inte gillar allt är inte en anledning att dra. Men ibland måste man ryta i lite grann.

Trixx sa...

För varje år känns det mer och mer som om politikerna dumförförklarar väljarbasen. Är det för att vi i allmänhet är korkade nog att var fjärde år återigen tro på vallöften?

Marita Ulvskog borde hålla tyst! Sommarjobbare i Malmö(s) i åldern 18-19år får 40(FYRTIO)kr i timmen, men det snackas det öht inte om.

Niklas Starow sa...

Sommarjobbare i de flesta kommuner får lägre betalt och att bara plocka ut en kommun som råkar vara s-styrd när det är ganska jämnt fördelat över landet bland både s- och m-styrda kommuner att ge sommarjobbare dåligt betalt är ohederlig retorik Trixx.

Allt om Alliansen sa...

Jag är ganska säker på att det var Marita Ulvskog som kom idén att kalla den nya a-kassan för "satanisk" - även om det bara handlar om 50 kr/dagen i 100 dagar som är skillnaden.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_2048085.svd

Allt om Alliansen sa...

Nja, Niklas Starow det handlar om fler exempel än bara ett.

Dessa kommuner tjänar sommarjobbare bäst i:

- Danderyd (100 kr/tim)
- Täby (93 kr/tim)
- Stockholm (89 kr/tim)
- Sollentuna (85 kr/tim)
- Tyresö (85 kr/tim)
- Österåker (80 kr/tim)

Inte en rödgrön kommun i sikte. Det är verkligen uselt av sossarna och kommunisterna! Tänker du fortsätta se det som ohederlig retorik eller kan du acceptera vad siffrorna säger?

Trixx sa...

Ja du, Niklas Starow, poängen med det jag skrev ovan är att Malmö tydligen betalar SÄMST i landet!

Jag kan inte få ihop det. (s) ser grandet i grannens öga, men inte bjälken i sitt eget.