fredag 5 juni 2009

Varför kryssa Gunnar Hökmark - mina argument...

Jerker sa i en kommentar till ett tidigare inlägg så här: "Lyckas du argumentera för varför Gunnar Hökmark är bättre än t.ex Christian Engstöm så vinner du min röst och säkert många andras. Jag har inte svurit evig trohet och tvingats skriva på med blod för mitt parti. :-)"


OK Jerker jag gör ett försök till då:

Att prata med Gunnar Hökmark är både spännande och intressant ty han tillhör de där politikerna som utstrålar engagemang och kraft när han talar, de är ganska få tyvärr. Det känns att det han säger är vad han vill. Där finns en rak och öppen kommunikation med omgivningen men inte utan att lyssna. Interaktivitet är en förmåga som är minst lika viktig som att ha ett brinnande engagemang för det man håller på med när man är politiker. Det finns olika kategorier av människor inom politiken. Den som bara lever på historien och har stannat där, allt var bättre förr och kom inte med några förändringar det leder bara till trassel. Det finns de som bara ser framåt och vill ha förändring och aldrig blickar bakåt eller ens känner till att det finns något bakåt. De rusar in i framtiden utan tanke på konsekvenser. Det finns de som inte har någon åsikt alls utan bara hänger med och ler.

Och sen finns det Gunnar Hökmark som inte bara har en historia att berätta i vilken han dessutom tar stöd i när han formar de framtida frågorna för sitt EU-engagemang. En person som inte står stilla men som inte heller drar iväg utan att det finns en tanke och ett mål. Erfarenhet kan man kalla det och vi behöver absolut den typen av politiker, man önskar sig fler. Jag gillar den politiska rösten och engagerade människor drar alltid med andra. När man röstar i EU-valet ska man absolut kryssa Gunnar Hökmark dels för att han helt enkelt är bra och dels för att han i egenskap av förstanamn på listan blir förstärkt av många kryss, de andra följer med automatiskt och det i sin tur garanterar många moderater i EU och möjligheter att påverka.

Gunnar var en drivande kraft bakom Baltikums frigörelse, och det handlade inte bara om att snacka utan också om att agera. Det hände också en hel del där som bekant. EU ska vara en bra garant för att upprätthålla människors frihet och säkerhet menar Gunnar och säger att arbetet att motarbeta protektionismen och verka för ett öppnare Europa är en bra grund för ett "tråkigare" i meningen mindre våldsamt och dramatiskt.

EU-valet är viktigt på flera sätt, dels påverkas vi av vår omgivning vare sig vi vill eller inte och då är det extra angeläget att finnas där och själv vara med och styra det hela. Det är också bra och önskvärt med politiker som har lite erfarenhet av hur den tunga EU-administrationen fungerar, för utan den kunskapen så blir det lätt att försvinna i mängden. Hur väl man än vill.

DS. Läs mer om Gunnars idéer kring Ledarskap, frihet och förnyelse här.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Jerker Montelius sa...

Det är inte ofta man får ett helt blogginlägg skrivet till sig. Jag tackar.

Jag har läst din text flera gånger nu och jag kommer inte ifrån känslan att det är något som fattas.

Du målar upp en bild av en privat säkert mycket sympatisk man men det stannar liksom där.

Du säger att Hökmark utstrålar energi. Det kan diskuteras. Det beror dessutom på vilka man jämför med. Jämför man med Gösta Bohman, Ulf Adelsson Carl Bilt, Rick Falkvinge för att bara ta några exempel så står sig Gunnar H ganska slätt. Jämför du med Mona Sahlin så framstår alla som energiska och pålästa.

Du säger att Gunnar för en öppen kommunikation med omgivningen.
Var kan jag kommentera på hans blogg? Varför är han inte och kommenterar på den här bloggen? Carl Bildt kan ha en blogg med kommentarsfunktion. Varför inte Gunnar Hökmark.

Du säger att Gunnar var en drivande kraft bakom Baltikums frigörelse. Jag kanske har missat något men jag tror att litauens nuvarande EU-parlamentariker och till lika ex.president Vytautas Landsbergis har varit en något större drivande kraft bakom den frigörelsen.

Jag kan inte frigöra mig från känslan att detta är närmare idoldyrkan än en logisk analys av politisk trovärdighet. Var är politiken som gör Hökmar bättre än Christian Engström.

Till sist har Gunnar Hökmark liksom alla moderater i det här valet en kvarnsten runt halsen. Och på den kvarnstenen står det FRA, IPRED, ACTA, Telekompaketet, Teledatalagring, HADOPI,

Ditt försök var berömvärt men räckte inte.

Allt om Alliansen sa...

Gunnar Hökmark är verkligen ett utmärkt val.

Mary X Jensen sa...

Men skärp dig Jerker. Idol! är du helt tossig - jag är för gammal för sånt.

Vi ska välja till ett EU-parlament nu där en massa frågor ska hanteras och jag vill ha en proffsig politiker där, och då är Gunnar given.

FRA-debaclet skedde här på plats i vår riksdag. Det ska vi ta itu med senare.

Hans J sa...

"FRA-debaclet" tar vi itu med NU!

FRA-lagen syftar till att avlyssna och registrera alla våra telekommunikationer med just utlandet, med just Europa - så det passar utmärkt att ta itu med det NU!

Partier som kunde rösta igenom detta - mot majoriteten av folket - kan inte anförtros att företräda oss någonstans och absolut inte i EU-parlamentet!

Jag stödjer Piratpartiet.