söndag 23 augusti 2009

Äntligen så talar de ut om SD...

Varken socialdemokrater eller moderater har för avsikt att låta SD få någon vågmästarroll framöver i politiken. Skönt att få svar på den frågan som många gånger ställts men inte besvarats rakt ut tidigare. Per Schlingmann säger detta i SvD och Fredrik Reinfeldt var tydlig i sitt tal i Vaxholm igår.

Piratpartiet kan också ställa till det men där finns fortfarande chansen för övriga partier att ta vara på frågan om personlig integritet och betrakta den som viktig.

Ibland får jag en känsla av att man nog tykcer det i alla fall men inte heller där tar bladet från munnen ordentligt. Det finns något trist i det där negligerandet av vad andr atycker är viktigt. Men som sagt det är ett år kvar till valet nu. allt kan hända.

(SvD)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vad paffa s och m kan bli om SD får 12%, vilket tvingar s+m att försöka samarbeta.

Intelligente Reinfeld med söderbönan Mona jojo det blir en blå-röd soppa.

Anonym sa...

re Anonym ovan:
Och hur skulle SD kunna få 12%?
När SD väl börjar synas i valkampanjen nästa år får ju även deras potentiella väljare veta vilka höns som skulle kunna sitta i riksdagen, och då sjunker ju rösterna på SD som en sten. Att SD har över 4% nu beror enbart på klanterier från M och S, och att PP varit osynliga.

När valrörelsen väl startar är SD pajaspartiet som vanligt. För SD har ju i kommunerna trots allt bara gjort bort sig.

Till skillnad från PP så består ju SD bara av okunniga politiker, som inte ens vet hur kommunalpolitiken fungerar. Hur skulle de klara sig i Riksdagen? Alla SD:s riksdagsledamöter skulle avgå pga att de inte fattar något efter en vecka...

Anonym sa...

Risken finns väl annars att den andel av folket som inte gillar något av Sveriges 2 (!) partier väljer att rösta på det enda kvarvarande alternativet. Då pratar vi int ebara om extremhöger röster. Tänk på alla inom (V) som inte gillar (MP), och tänk på alla inom (S) som inte gillar Mona.

för övrigt, så är det inte SD som är ett pajasparti, det är (Pp). Kolla bara på deras partiledare, han leder fan partiet från okända kvinnors hus, och han bestämde sin egen lön. (sd) å andra sidan har byggt upp en organisation från grunden, man har startat lokalt och ska in globalt, så att säga.
Min ärliga bedöming angående valet 2010 är att ett av blocken (det med bäst valspurt) får ett litet övertag. men vad gör det när (Sd) får mellan 6-10% av rösterna, beroende på hur man lyckas inte Stockholm och Göteborg.

Anonym sa...

Tror att många inte fattat vad det är som gör att SD är på frammarsch. Dom kan göra hur dåligt ifrån sig som helst både på lokal och regional nivå men det som får folk och rösta på dom är att väldigt många tycker att invandringen har spårat ut totalt. Så även om SD kommer missköta sig så kommer dom att få röster. Dom etablerade partierna kommmer nog aldrig förstå vad det är som gör att SD går framåt, dom fokuserar på en liten klick främlingsfientliga inom SD, eller på lågkonjukturen eller något annat. Dom vägrar helt enkelt se saker och ting för vad dom är. Trist men sant.

Anonym sa...

Jag kommer lägga min röst på SD utan att tveka och det beror inte på någon främlingfientlighet utan vad jag vill för mitt land. Det var så vackert så vackert får några decenier men se hur det ser ut nu. Politikerna tror att det beror på att invandrare har det tuffare i samhället men skulle jag själv ha flytt så hade jag varit överlycklig över det som serveras i Sverige, men jag antar att det är skillnad på folk och folk.
Vidare så ska jag börja lyssna på våra etablerade politiker när dom flyttar ut till förorterna men 90%+ utlänningar men det lär vi väl aldrig se för dom är dom STÖRTA RASITERNA man kan hitta. Kolla bara på den falske fan Göran Persson som först är med och sumpa det här landet för att sedan flytta ut på landet bort från all skit. FY fan vilken jävla hycklare.

Menes sa...

Anonym nr 2: SD har tidigare alltid ökat när valrörelserna sätter igång, och de har alltid fått bättre resultat i riksdagsvalen än i opinionsundersökningarna innan. Så det är inte alls otroligt att det blir så igen... Det jag undrar är vilka underliga konstellationer som kan bildas om inget av blocken vill ha stöd av SD? Det verkar nästan som det är viktigare att inte tycka som SD än vilken politik som förs. Det ger ett oseriöst och barnsligt intryck. Om SD kommer in i riksdagen och vill sänka skatten kommer väl moderaterna vilja höja den... Är själv närmast moderaterna men är bekymrad över deras agerande här... Håller inte med SD i mycket men det krävs att någon vågar peta i invandringsfrågan när ingen annan törs, där har partiet trots allt en viktig roll att spela. Blev snarare mer benägen att rösta SD nu... Tror inte de skulle stödja Mona & Co i alla fall, och det viktigaste är ju att inte hon får makten, då går det åt fanders.

Peter Hanzon sa...

De nya (social)moderaterna tycker nog att Ohly och miljöpartiet är bra samarbetspartner. Det viktiga är att den politiskt korrekta avguden massinvandring hålls vid liv. Och att allt svenskt systematiskt motarbetas. Så arbetar våra landsförrädare till poliiker.

Anonym sa...

Skönt! Att Pajaspartiet SD hålls på avstånd. En röst på SD är alltså meninglös.

Om man inte vill rösta på dom etablerade partierna, kan man då rösta på PP, som är ett mycket mer serösare alternativ än att rösta på brunskjortorna i SD.

Anonym sa...

SD kan få 100% om dom får in fullmaktslagar. Jag hade nog rösta på SD om dom hade klarat ta sej in i Bryssel, men när dom inte ens klarade den uppgiften, så rösta jag hellre på PP, som har vettigare människor bakom sej.

Det ser man också, att SD finns inte ens i Stockholms området. Så partiet är en lokal böld i Skåne och Västra Götaland.

Anonym sa...

SDs framväxt är framför allt moderaternas misslyckande. I en typisk västerländsk demokrati finns det normalt ett parti som inte ENDAST är intresserat av att sänka skatten och stödja Pride-parader, utan även har vissa smärre konservativa värderingar, där tex ingår att man inte anser att ett land ska ta emot fler invandrare och ”flyktingar” än det kan ta hand om. Men det är klart, I täby är det ju ganska lugnt fortfarande..

Calle sa...

"Skönt! Att Pajaspartiet SD hålls på avstånd. En röst på SD är alltså meninglös."

Skämtar du? Med SD så vågmästare kan SD uträtta storverk. Bärjar borgarna samarbeta med Mp eller S kommer det bara öka SDs väljarantal.

Calle sa...

Och PP, Pajaspartiet, är ju verkligen seriösa, fri nerladdnng - jätteviktigt! Patetiskt!

Jens sa...

Med den inställningen fortsätter de etablerade partierna att spela SD i händerna. De flesta av SD:s potentiella väljare anser nog inte att SD som parti är bra, men vill skicka en signal till övriga partier som känns.

Jag kan tycka att det är synd att NyD fick ett så snöpligt slut. Det hade varit att föredra om Sverige hade haft ett parti i Riksdagen som mer exakt motsvarar högerpopulisterna i Fremskrittspartiet och Dansk Folkeparti, i stället för som det nu antagligen blir, ett parti med ganska suspekt extremnationalistiskt ursprung.

Mollemand sa...

Jeez, and they say that PP's voters are angry(!!)

From my experience in Denmark, I would like to raise a warning flag here:

First of all there is a very deep rift in the integration-politics in Sweden today. The choice is between parties who has a problem even saying the word 'integration' (as it may offend someone), and then ... well ... SD. This means that everybody who is concerned about the integration are bunched together with ethnic cleansing psychos, and counted as equal.

I blame M and S for this. You have got to come up with constructive ways of solving Rosengården etc. Create some positive results. Make it work, or start trying. There already SD will loose more than half its voters.

The alternative is what you see in Norway and Denmark. The sister-parties of SD at around 15-30%. In Denmark 70% of the population is 'Strongly opposed' to them in government, accordingly to the latest pole, yet there they are. Why? Because the danish M sister-party did indeed form government with them, after swearing that would never happen.

2010 SD comes into riksdagen. 2014 they get a landslide election, and goes into government with M. That is if we are to trust history.

The only way to avoid that, as I see it, is to start leading verbal politics on the integration issue. M need to show that it can handle the word, and that it has a plan.

Such were my 10c and change

Best regards,
love your blog

/Mollemand