lördag 15 augusti 2009

Ett av de starkaste argumenten faller...

Ett av de starkaste argumenten för Ipredlagen var att artisterna, upphovsmännen måste få betalt för sitt jobb. En del av oss påpekade att det inte håller fullt ut, nu visar det sig att vi hade rätt.

Magnus Uggla sätter fingret på problemet. På sitt sätt förvisso. Det hela är mer komplicerat än så. Det är inte hos artisterna pengarna hamnar. Bra underlag nu när Ipred-lagen ska utvärderas. Vem gynnades? Egentligen. Intressant fråga. Onekligen.

Uppdatering: Har inte fokus hamnat på fel ställe? Är det verkligen Spotify som ska ovett? Är det inte underhållningsbranschen? Det är de som förhandlar om ekonomin för sina artister och dessutom skär emellan. Rejält vad det verkar.

Uppdatering: På Min Facebook pågår det tidernas diskussion i detta ärende, mer än skruvat kan jag tycka. Det är 72 inlägg just nu!

Emanuel Carlsten har också tagit tag i frågan på ett bra sätt. Han funderar kring mediernas rädsla i denna fråga. Intressant ingång.

(Expressen) (Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallo

Jag kan gärna berätta mitt fulla namn för Dig personligt. Här på bloggen vill jag dock stå med mitt vanliga pseudonym Odin.

Det är inte bara så att ett argument FÖR Ipred har fallit.

Det finns sedan tidigare ett antal argument MOT IPRED som ni i eran roll som folkvalda lagstiftare ej beaktat:

- Folk i almänhet VILL inte ha lagar som FRA eller IPRED. De folkvalda skall stifta lagar som gillas av befolkningens majoritet. Det kallas demokrati !

- Folk känner sig blåsta av just Ert parti. Skäl: Reinfeldt hade innan valet lovat att Alliansen ej skulle jaga en hel ungdomsgeneration. Med IPREd har (M) och övriga Alliansen valt att göra det rakt motsatta !

Man KAN kalla det för sveg. Jag skulle hellre välja begrepp som bedrägeri eller förräderi.

Skillnad:

För svek förlorar man kanske några väljare

För bedrägeri sätts man i fängelse

För förräderi hängdes eller arkebuserades man i gamla tider !

I mina ögon har alla riksdagspartier som röstat JA till IPREd blivit helt oväljbara eftersom de medverkart till att en vildsynt privat näringslivsgren löper amok och tillåts föra ett krig mot sina egna kunder.

Det bör rättas till fortare än kvickt !

Riv upp IPRED omedelbart - och tänk inte ens tanken att återinföra det genom bakdörren under ett nytt namn !!

MVH

Odin
Piratpartist i Nyköping
En ANNAN upphovsrätt är möjlig !