måndag 17 augusti 2009

Regeringen hade is i magen kring SAAB-affären...

När Mona Sahlin med flera var upprörda och ville att staten i princip skulle köpa SAAB hade regeringen is i magen. Med en titt i backspegeln så var det helt rätt. Marknaden skötte det hela på egen hand. Nu verkar köpeavtalet undertecknat mellan GM och Koenigsegg Grupp och det är detaljer kvar. Norah4you är dock inte nöjd och menar att Maud Olofsson måste hålla i pengarna nu så att det inte blir rundgång här.

Man kanske ska vara skeptisk till detaljer men en sak är säker det är bra mycket bättre att kunna se en framtid i SAAB om än föränderlig än att läsa om den omfattande brist på någon framtid överhuvudtaget om inte staten gick in och löste problemen som tidigare målades upp. Bra jobbat av regeringen IMHO. Löser det sig också för Volvo nu så kan det bli riktigt bra.

Aftonbladet DN

Uppdatering 1: Finansieringen är ännu inte helt klar vad det verkar. Nåväl det finns i alla fall en avsiktsförklaring som ligger utanför att staten helt skulle ta över företaget.

Uppdatering 2: Nu säger regeringen nej igen. Vi kan inte vara riskkapitalister till välbeställda säger statsministern. De får ragga pengar privat säger Maud Olofsson. Det är nog rätt tänkt, skattemedel behövs till annat. Välfärd till exempel.

Nu får man gå ett nytt varv med SAAB. Det kanske inte ska vara SAAB och bilar utan något annat framöver. För det har inte gått så bra de senaste 20 åren. Vad skulle det kunna vara? Kom med idéer.

Bloggar: Krohniskt Kent Persson

(aftonbladet)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: