lördag 22 augusti 2009

Statsminister Reinfeldt i Vaxholm för sommartal 2009...

De flesta har skrivit om vad Fredrik Reinfeldt sa idag - jag ber att få bjuda på lite bilder från ett skönt Vaxholm. Samtliga tagna av Ragnar Jensen (min man alltså) .Båten som kom med Fredrik Reinfeldt, ministrar, moderater och press ombord. Det ösregnade i Stockholm men när vi kom till Vaxholm klarnade det upp och så kom solen. Så brukar det vara när moderaterna kommer till stan.

Jag satt själv och twittrade under båtfärden och fick det stora nöjet att skicka en personlig hälsning från statsministern till alla mina twitterkontakter och hela det internetnördgäng som i helgen har varit på läger på Tjärö. Det blev jubel där när hälsningen fråns statsministern kom. Det resulterade i mer än 8000 tweets/små meddelanden på bara några timmar. Kul!
I väntan på en statsminister...


Vi måste också vara med i Afghanistan, vi kan inte lämna de andra länderna i sticket eller de civila som behöver vår hjälp... (man ska komma ihåg att det är frivilligt för soldaterna att åka dit, min kommentar)

Väljarsamtal... Statsminstern tog sig tid med alla.

Väljarsamtal... Statsminstern tog sig tid med alla.


Filmen från Vaxholm på Youtube

(SvD)Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
6 kommentarer:

Sgt Pepper sa...

Klart att vi skall vara kvar i Aghanistan.

Tycker också att vi skall skicka soldater till alla andra länder som är elaka mot kvinnor och hindrar att barn får gå i skolan.

Vi får bara hoppas att vi har soldater så det räcker.

Mary sa...

Nu finns det ett avtal med flera andra länder. Det är också så att soldaterna åker dit på frivillig basis. Eller hur?

Sgt Pepper sa...

Du vet om att befäl inte har något val antar jag?
Enligt vad jag hört har samtliga befäl fått skriva på nya kontrakt där de inte kan vägra utlandstjänst.

Men detta är ju bara en bisak.

Vad saken gäller är om Sverige skall gå ut i krig för att befria den Afghanska kvinnan! Är det en tillräcklig orsak att gå ut i krig så har vi verkligen lite att göra framöver.

Nej tala hellre om vad den VERKLIGA anledningen till att vi är där är. Att vi vill visa oss duktiga i amerikanernas ögon inför vår ansökan om medlemsskap i NATO. Är inte det nedmonteringen av vårt försvar hela tiden syftat till?

Vad vi gör är att skaffa oss fiender i hela arabvärlden - och till vilken nytta? Fast det är klart - det blev ju lättare att driva igenom FRA-lagen bara för att skydda soldaterna i Afghanistan. Se där ett vällovligt syfte!

Mary sa...

Det är inget fel på att befria kvinnorna i Afghanistan iofs.

Vad gäller FRA-lagen och Afghanistanargumentet så vet du vad jag tycker om den saken (NOT). Har jag skrivit åtskilligt om här.

Sgt Pepper sa...

Mary: har du tänkt dig att kandidera till Riksdagen skulle jag förslå att du argumenterar lite bättre än så här!

Har du en ståndpunkt?

Det är väl ingen som har något emot att kvinnorna i Afgahnistan får det bättre - men är det något som Sverige skall gå i krig för?

Vad du tycker om FRA vet jag och de flesta, Men det skulle vara trevligt för dina tilltänkta väljare att veta hur just DU hade agerat i ett gruppmöte för moderaterna.

Hade du stått emot bättre än Karl Sigfrid eller hade du vikt dig? Är du beredd att sänka ett regeringsförslag för sitt samvetes skull. Vad är viktigast för dig: lojalitet eller samvete?

Mary sa...

Sgt Pepper du vet att jag kan argumentera ;-). Jag svarade utifrån exemplet som jag int etyckte var det bästa jag har hört.

Jag tror inte att man kan förställa sig vad Karl Sigfrid fick gå igenom den där dagen. Grupptryck kan vara oerhört hårt och obehagligt för många. Jag hade nog inte vikt mig i första taget, det gjorde å andra sidan inte Karl heller.

Men däremot är jag tillräckligt gammal för att välja mina krig och det mesta är det inte värt att strida för. När det är allvar så ger jag mig inte förrän vid sista andetaget. Men det är sällan det behöver gå så långt eftersom jag numera vet hur viktigt det är att förankra i förväg.

Det går inte att säga hur man ska agera i en given situation innan den har uppstått. Men jag är ingen fegis precis. Samvetet går nog före lojaliteten om det är riktigt allvar. På så sätt är jag en ensamvarg. Men för det mesta så samverkar jag för helhetens skull.

Det är också naivt att tro att en person ensam kan fälla ett förslag. Då betyder det att det kommer tillbaka på ett elelr annat sätt i alla fall.